HIFK:hon tulevaksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Teemu Turunen on pikkuhiljaa juhlansa juhlinut ja aloittanut valmistautumisen tulevaan kauteen.

23-vuotiaalla taiturilla on allaan elämänsä Liiga-kausi, joka huipentui HPK-paidassa sensaatiomaiseen mestaruuteen seitsemännen finaaliottelun jatkoajalla Kärppiä vastaan.

– Reilu viikko tuli mestaruutta juhlittua. Sitten alkoi jo tehdä mieli päästä treenaamaan, Turunen toteaa HIFK:n nettisivulla.

Hyökkääjä pelasi myös henkilökohtaisella tasolla mainiosti takoen runkosarjassa komeat 54 (20+34) tehopistettä. Vanha piste-ennätys parani peräti 22 täpällä. Myös pudotuspeleissä jälki oli hurjaa: saldo oli 5+9=14.

Turunen antaa kehityksestään suuret kiitokset HPK:n päävalmentaja Antti Pennaselle, joka luotsasi taituria syksystä 2014 aina tähän kevääseen asti, ensin Mestiksen Jukureissa, ja sen jälkeen Hämeenlinnassa.

– Kyllä “Pendo” on yksi niistä ihmisistä, kenellä on ollut suurin vaikutus siihen, että olen nyt tässä pisteessä. Hän koutsasi minua viisi vuotta ja olen saanut urallani häneltä paljon apua, Turunen kehuu.

Leijonien apuvalmentajanakin tunnettu Pennanen ei kuitenkaan suostu ottamaan kunniaa Turusen kehittymisestä Liigan yhdeksi parhaista hyökkääjistä.

– Olen pyrkinyt luomaan olosuhteet ja mahdollisuudet, mutta “Teme” on kuitenkin kantanut itse itseään, Pennanen toteaa ja jatkaa:

– Hän on nuorille pelaajille loistava esikuva. “Teme” on hyvä esimerkki siitä, kun kärsivällisyys palkitaan. Mitään ei ole tapahtunut yhtäkkiä, vaan hänen tasonsa on pitkän ajan tulos.

Marraskuussa 24 vuotta täyttävä Turunen herätti kauden päätteeksi kiinnostusta myös NHL:ssä, mutta vielä alkavalla kaudella mies nähdään Liigassa. Tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla.

– Unelmat ja tavoitteet ovat ulkomaisissa sarjoissa. Ja tietysti maajoukkueessa pelaaminen on yksi tavoite. Nyt haluan voittaa Suomen mestaruuden IFK:n kanssa ja teen kaikkeni sen eteen, että se toteutuu, Turunen vakuuttaa.