Henri Jokiharju nappasi päättyneellä kaudella komeasti kaksi MM-kultaa, kun kesäkuussa 20 vuotta täyttänyt puolustaja juhli sekä alle 20-vuotiaiden että aikuisten maailmanmestaruuksia.

NHL-läpimurto jäi vielä osittain puolitiehen, sillä alkukaudesta lupaavia otteita Chicago Blackhawksissa esittänyt Jokiharju vietti loppukauden farmiliiga AHL:n puolella.

The Hockeywriters-julkaisun asiantuntijoiden mukaan Jokiharjun paikka tulevalla kaudella tulee kuitenkin olla alusta alkaen taalaliigan puolella.

– Jokaisen puolustajan on toki taisteltava harjoitusleirillä paikastaan ja päävalmentaja Jeremy Collitonin on tehtävä päätökset ketkä pelaavat, mutta Jokiharjun huomioimatta jättäminen olisi valtava virhe. Mielestäni hän on todistanut olevansa erinomainen pakki ja tarvitsee uuden mahdollisuuden osoittaakseen tasonsa NHL:ssä, aviisin asiantuntija Meghan Dillon toteaa ja saa vastakaikua Greg Boysenilta:

– Hänen pitäisi ehdottomasti olla avausiltana kokoonpanossa. Blackhawks ei hoitanut viime kaudella hänen tilannettaan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta aika Rockfordissa (AHL-joukkue IceHogs) teki hänelle hyvää, Boysen säestää.