The Fourth Period -lehden päätoimittaja David Pagnotta tiputti kovan huhun viime viikolla, kun hän kertoi Montreal Canadiensin ja New York Islandersin harkitsevan tosissaan offer sheetin tekemistä Patrik Laineelle ja Mitch Marnerille.

Haastavassa palkkakattotilanteessa olevat Winnipeg Jets ja Toronto Maple Leafs eivät ole saaneet nuoria supertähtiään kiinnitettyä jatkosopimuksilla, joten he ovat molemmat alttiita muiden NHL-seurojen offer sheet -tarjoukselle.

Viime viikolla Sebastian Ahon leirissä haluttiin ”pakottaa” NHL-sopimuksen syntyminen, kun suomalaishyökkääjä hyväksyi Montreal Canadiensin tarjoaman viisivuotisen ja 42 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Carolina Hurricanes päätti lopulta vastata Canadiensin offer sheetiin, ja näin Aho sai nopeutettua jatkosopimuksen syntymistä.

Pagnotta näkee Laineen ja Jetsin sopimusneuvotteluiden kehityksen ratkaisevan sen, että otetaanko heidänkin leirissä Ahon käyttämä offer sheet -kortti harkintaan.

– Voin kertoa varmuudella, että jos Laineen ja Jetsin sopimusneuvottelut eivät etene tämän kuukauden aikana, aikoo hän 100 prosentin varmuudella tutkia muita vaihtoehtoja. Tämä sisältää ehdottomasti muiden NHL-seurojen offer sheet -tarjousten kuuntelemisen. En kuitenkaan usko, että offer sheetiä tulee aivan vielä, koska Laineen ja Jetsin sopimusneuvottelut ovat vielä kesken. Mutta jos jokin NHL-pelaaja on tänä kesänä saa offer sheetin, niin se on todennäköisimmin Patrik Laine, Pagnotta kertoo Sportsnet 590 -radiokanavalla.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja: Eeli Tolvaselle käymässä kylmät Predatorsissa – yksi valttikortti silti hihassa

LUE MYÖS: Suru-uutinen: Kimmo Timosen entinen kapteenipari on menehtynyt – pelasi NHL:ssä yli 800 ottelua

LUE MYÖS: Jättiyllätys: MM-kultasankari Henri Jokiharju kaupattiin NHL:ssä!