NHL-seura yllätti: Nuorten Leijonien maailmanmestari välimieskäsittelyyn!

© Kuva: Getty Images

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on tiedottanut kesän välimieskäsittelyiden aikataulun.

Käsittelyt käydään Torontossa 20.heinäkuuta-4.elokuuta ja osapuolina niissä ovat käsittelyyn oikeutetut rajoitetut vapaat agentit (RFA), sekä pelaajan oikeudet omistava seura.

NHLPA tiedotti jo aiemmin listan pelaajista, jotka hakeutuivat välimieskäsittelyyn, mutta nyt julkaistusta aikataulusta löytyy yllättäen myös suomalaismaalivahti Ville Husson nimi.

24-vuotias vahti ei ollut alkuperäisellä listalla, joten hänen mukanaolonsa tarkoittaneekin Husson seuran St.Louis Bluesin olevan käsittelyyn viemisen takana. Käsittely on aikataulun mukaan 22.heinäkuuta.

Vuoden 2014 nuorten maailmanmestarivahti ei ole vielä tehnyt NHL-debyyttiään. Päättyneellä kaudella hän pelasi Bluesin farmiseura San Antonio Rampagessa 27 ottelua.

Muista suomalaisista Montreal Canadiensin Joel Armian käsittely on 20.heinäkuuta ja saman seuran Artturi Lehkosen puolestaan 3.elokuuta.

Välimieskäsittelyyn päädytään yleensä kun seura ja käsittelyyn oikeutettu rajoitettu vapaa agentti eivät ole päässeet jatkokontrahdista yhteisymmärrykseen. Käsittelyssä puolueeton osapuoli kuuntelee sekä pelaajan että seuran näkemykset ja tekee lopulta oman ehdotuksensa tulevaksi sopimukseksi.

Mikäli seura päättää hylätä esitetyn tarjouksen, pelaajasta tulee rajoittamaton vapaa agentti (UFA). Tällöin pelaaja voi vapaasti tehdä sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

Välimieskäsittelyiden aikataulu löytyy kokonaisuudessaan NHLPA:n nettisivulta täältä.

LUE MYÖS: Ei sopua jatkodiilistä: Kaksi saman NHL-seuran suomalaista hakeutui välimieskäsittelyyn!