Leijonien kultasankari toipuu yhä vammastaan – muisteli MM-finaalin epäonneaan: ”Vedin paljon kipulääkkeitä”

© Kuva: Getty Images

Nuorten Leijonien kapteenina koko kansan sydämiin pelannut Aarne Talvitie odottelee nälkäisenä tulevaa kiekkokautta.

Energisen hyökkääjän kausi loppui jo tammikuun alussa, kun hän loukkaantui kesken MM-finaalin. Joukkueensa kapteeni sai jo ottelun alussa pahan tärskyn.

Talvitie yritti kuitenkin pelata finaalissa – vammastaan huolimatta. Lopulta hänen oli pakko jättää ratkaisupeli kesken valtavan kivun takia.

Taistelu ei ollut kuitenkaan turhaa. Nuoret Leijonat marssi MM-kultaan ja Talvitien energia ihastutti kiekkoyleisön. MM-turnauksen jälkeen putosi kuitenkin ikävä uutinen: Talvitien kausi päättyi kuin seinään vamman takia.

Nyt Talvitie odottelee jo tulevaa kautta. Suomalainen avasi Pohjois-Amerikassa tilannettaan New Jersey Devilsin tulokasleirillä. Vaikka tositoimiin ei ole asiaa, on hän silti mukana muuten NHL-organisaation matkassa.

– Toipuminen on edennyt odotetusti. Uskon, että olen pelikunnossa, kun Penn Staten yliopistojoukkue aloittaa syksyllä pelit, Talvitie kertoi toimittaja Corey Masisakille.

MM-finaalin tapahtumat ovat keränneet paljon huomiota. Talvitie myöntää itsekin, että tiesi pelin aikana vamman olevan merkittävä.

– Teippasimme jalkaa jo kesken pelin. Ja vedin paljon kipulääkkeitä, Talvitie muisteli.

Suomalainen voimapesä on Devilsin varaus. Hän jatkaa pelejään syksyllä suositussa yliopistosarja NCAA:ssa.

LUE MYÖS: Mahdollisuudet jättibonuksiin! Lähde: Kaapo Kakko voi tienata NHL-diilillä miljoonasummia

LUE MYÖS: NHL-sopimus! Kaapo Kakko solmi diilin New York Rangersin kanssa

LUE MYÖS: Näkökulma: Tuntematon pistehai! Leijonayllättäjä rakentaa uraansa otsikoilta piilossa

LUE MYÖS: Siirtohuhut kiihtyvät! Rasmus Ristolainen kuumaa tavaraa NHL-markkinoilla – mediajätti: tässä kolme potentiaalista ostajaa?