Siirtohuhut kiihtyvät! Rasmus Ristolainen kuumaa tavaraa NHL-markkinoilla – mediajätti: tässä kolme potentiaalista ostajaa?

Huhut ja spekulaatiot Buffalo Sabresin ja Rasmus Ristolaisen ympärillä eivät ota laantuakseen Pohjois-Amerikassa.

Tuorein kipinä sai alkunsa Chicago Blackhawksin ja Sabresin tuoreimmasta pelaajakaupasta. Sabres sai pakistoonsa lisää osaamista, kun se vahvistui suomalaisella Henri Jokiharjulla.

Hankinta tarkoittaa sitä, että joukkueen takalinjoilla alkaa olla jo enemmän kuin tarpeeksi oikea käsi alhaalla ampuvia pakkeja. Moni kiekkoseuraaja spekuloi jo Jokiharjun hankinnan vihjailevan Ristolaisen kauppaamisesta.

Järkälemäinen turkulainen on ehtinyt pyöriä spekulaatiossa jo ennen kauppaa. Sabresin pakistosta löytyy Jokiharjun ohella jo muun muassa Brandon Montour, Colin Miller, Zach Bogosian. He kaikki ovat ”rightin pakkeja”. Tähän päälle tarjolla on muun muassa Rasmus Dahlin, Marco Scandella ja Matt Hunwick – kaikki vähintään kelpo pakkeja NHL:ään.

Ei ihme, että Pohjois-Amerikan mediassa on spekuloitu jo Ristolaisen kauppaamisella. Tuorein pelinavaus nähtiin arvostetulta The Hockey Newsilta. Perinteikäs kiekkomedia povaa, että juuri nyt on Sabresin etsikkoaika kaupata Ristolainen.

Toimittaja Matt Larkin uskoo, että 5,4 miljoonan palkalla pelaavalle Ristolaiselle löytyy kysyntää. The Hockey News nostaa esille kolme NHL-seuraa, jotka voisivat olla kiinnostuneita huippupakista.

– Edmonton Oilers, Winnipeg Jets ja Tampa Bay Lightning nousevat ensimmäisenä mieleen, Larkin kirjoittaa.

Mitä vastineeksi?

Larkin uskoo, että Sabres haluaa Ristolaisesta kakkosketjun sentterin tai vasen käsi alhaalla pelaavan pakin, jonka arvo on hieman Ristolaista suurempi. Listan kolmelta NHL-seuralta löytyisi vaihtokaupassa sopivia pelinappuloita.

– Oilers voisi luopua Ryan Nugent-Hopkinsista, joka tienaa vain 600 000 dollaria enemmän kuin Ristolainen. Winnipeg tarvitsee pakistoonsa kärkiosaamista Jacob Trouban lähdettyä. Heillä ei ole varaa luopua Bryan Littlestä, mutta he voisivat antaa kaupassa Jack Roslovicin ja muuta päälle? Myös Nikolaj Ehlersilla voisi olla hyvin kauppa-arvoa, tosin ei välttämättä juuri Buffaloon.

Myös Tampa on kiinnostava nosto NHL-toimittajalta. Ristolaisen hankkiminen vaatisi seurapomoilta kovasta nimestä luopumista.

– He eivät ole kovin innoissaan olleet kauppaamassa Tyler Johnsonia. Mutta jos miettii taloudellista puolta ja pelipaikkoja, hän olisi täydellinen lisä Buffaloon.

Ristolainen on saanut viime vuosina paljon kirjavaa palautetta NHL-mediassa. Järkäle pelaa valtavia minuutteja – sen myötä tilastot ovat olleet välillä synkkiä. Larkin muistuttaa, että suomalaisen markkina-arvo on silti hyvä.

– Hän on ollut analyytikoiden hampaissa. Mutta hän on pelannut jatkuvasti NHL-parhaimmistoa vastaan heikkojen pelikavereiden kanssa. Hän tekee vaikka unissaan 40 tehopistettä ja on 24-vuotias. Hänellä on loistava ulottuvuus ja hän ampuu oikea käsi alhaalla, Larkin kiteyttää.

LUE MYÖS: Mahdollisuudet jättibonuksiin! Lähde: Kaapo Kakko voi tienata NHL-diilillä miljoonasummia

LUE MYÖS: NHL-sopimus! Kaapo Kakko solmi diilin New York Rangersin kanssa

LUE MYÖS: Leijonien MM-kultapuolustaja kaupattiin NHL:ssä – yllättyi siirrosta: ”Olihan se pienoinen shokki”

LUE MYÖS: Jättiyllätys: MM-kultasankari Henri Jokiharju kaupattiin NHL:ssä!