Jaromir Jagrilta hupaisa näkemys – Washingtonin kesän 2018 Stanley Cup -mestaruus oli tsekin ansiota?

Jääkiekkolegenda Jaromir Jagr väittää todennäköisesti leikittelevään sävyyn Instagram-tilinsä kuvassa, että Washington Capitalsin kesällä 2018 voittama Stanley Cup oli hänen ansiotaan – vaikkei tsekki kuulunut joukkueeseen tuolla kaudella millää tavalla.

Jagr kantoi Capsin pelipaitaa talvina 2001-04. Hyökkääjä siirtyi kesken kolmannen Caps-kauden NY Rangersin, eikä sen koommin palannut joukkueeseen.

– Capitals-fanit. Anteeksi, ettei homma toiminut. Tein silti parhaani. 18 vuoden jälkeen on katsottava positiivista puolta. Jos olisin pelannut todella hyvin, te ette olisi koskaan voinut varata Aleksandr Ovetshkinia, Jagr veisteli.

Washington varasi venäläisen koko draftin ykkösenä juurikin kesällä 2004 – eli niinä aikoina, kun Jagr oli pakannut kimpsut ja kampsut.

Kaikki tietävät, mitä varauksen jälkeen on tapahtunut. Maalilinko on pyssyttänyt häkkejä hävyttömään tahtiin, ja siis kesällä 2018 hän sai nostella Stanley Cupia kipparina.

– Ja te ette olisi kenties voittaneet ollenkaan mestaruutta. Joten, olkaapa hyvät, Jagr jatkoi tarkoittaen sitä, että mestaruus olisi saattanut jäädä unelmaksi ilman Ovetshkinia.

Tsekkihyökkääjä pelailee edelleen 47-vuotiaana. Viime kausi meni hänen kotimaansa pääsarjassa Rytiri Kladnossa.