Leijonien MM-mitalisti vaihtoi kesällä KHL-seuraa – kertoo nyt syyn ratkaisun taustalla

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen valmistautuu parhaillaan toiseen KHL-kauteensa.

27-vuotias laituri palasi vuosi sitten Eurooppaan vietettyään sitä ennen neljä kautta Pohjois-Amerikassa.

Ensimmäinen sesonki itäliigassa sujui Metallurg Magnitogorskin joukkueessa, jossa 60 runkosarjaottelussa syntyi 26 (19+7) tehopistettä. Kuuden jatkopelin saldo oli yksi syöttöpiste.

Tulevalla sesongilla Pakarinen viilettää kazakstanilaisseura Barys Nur-Sultanin (entinen Barys Astana) riveissä ja kertoi uuden joukkueensa nettisivulla taustoja siirtoonsa.

– Barys osoitti kiinnostusta minuun sen jälkeen, kun kävi selväksi ettei Metallurg aio tarjota jatkosopimusta. Päätös oli melko helppo. Kaupunki on kaunis ja kuulin myös paljon hyvää Barysin organisaatiosta, Pakarinen toteaa.

Suomalainen kertoo saaneensa ”sisäpiiritietoja” myös viime kauden joukkuetoveriltaan, muutaman vuoden takaa Liigastakin muistettavalta puolustaja Maksim Matushkinilta, jonka isä Igor toimii Barysin apuvalmentajana.

Edmonton Oilersissa 134 NHL-ottelua urallaan pelannut Pakarinen muistetaan myös Leijonien MM-hopeaa 2014 napanneesta joukkueesta.

LUE MYÖS: Usea huippunimi yhä ilman sopimusta – nämä suomalaiset neuvottelevat NHL-diileistä

LUE MYÖS: Huippuvahvistus! Leijonien NHL-apu hyppää Liigaan: ”Paras vaihtoehto minulle”

LUE MYÖS: Kovia väitteitä! Patrik Laine haluaa lyhyen NHL-diilin, taustalla erimielisyydet Winnipeg-tähtien kanssa – ”Ei tullut toimeen”

LUE MYÖS: Hyvästi Suomi! Kaapo Kakko fiilistelee uutta NHL-diiliä: ”Olen onnellinen ja innoissani”

LUE MYÖS: Mahdollisuudet jättibonuksiin! Lähde: Kaapo Kakko voi tienata NHL-diilillä miljoonasummia