Onko tässä NHL:n kohutun suomalaispelaajan uusi joukkue? Pohjoisamerikkalaismediat kehuivat ja tylyttivät

© Kuva: Getty Images

NHL-joukkue Buffalo Sabresin suomalaispakki Rasmus Ristolaista ollaan viemässä Tampa Bay Lightningiin, The Athletic kirjoittaa.

Jos Ristolaisen ura jatkuu Tampa Bayn leirissä, nousee hän saman tien jopa mahdolliseksi Stanley Cup -voittajaehdokkaaksi pohjalta.

Lightning oli viime talvena runkosarjassa huimassa iskussa. Kesällä 2018 ja 2016 Tampa pelasi konferenssifinaaleissa, 2015 joukkue taipui vasta Stanley Cup -finaaleissa.

Perusteluita siirrolle on

Nuorten kultaleijonan nyt edustamassa joukkueessa on se tilanne, ettei Ristolaiselle välttämättä ole enää käyttöä – olkoonkin, että hän kuuluu joukkueen kärkipakkien katraaseen.

Buffalossa on esimerkiksi rightilta ampuvia pakkeja läjäpäin. Ristolaisen lisäksi oikea käsi alhaalla pelaavat tuore hankinta Henri Jokiharju sekä Zach BogosianColin MillerBrandon Montour ja Casey Nelson.

NHL:n kärkiporukoihin kuuluvassa Tampassa ei puolestaan ole oikea käsi alhaalla pelaavia pakkeja liikaa. Sellaisia ovat Erik CernakJan Rutta ja Luke Schenn. Lisäksi toinen Ristolaisen Lightningiin siirtoa puoltava fakta on se, että The Athleticin mukaan palkkaan käytettävissä olevat hillot voisivat riittää Ristolaiselle.

Eri asiantuntijat kommentoivat Ristolaista aviisin mukaan muutamin sanakääntein.

– Ristolainen on taatusti kahden kärkiparin pakki, eräs kommentoi.

– Hän on iso ja vahva. Hänellä on kova laukaus. Hän on hyvä luistelija. Hänellä on taitoa. Hän kykenee olemaan fyysinen.

On myös kysymysmerkkejä

Toisaalta myös epäkohdat ovat tiedossa.

– On väläyksiä, mutta on myös heikkouksia. Hän häviää kaksinkamppailuja ja valokeilasta alakerrassa.

Suomalaisen tilastot NHL:ssä ovat karua luettavaa. Runkosarjan 424 ottelua ovat tuoneet verrattain hyvät tehot 36+158=194, tehotilasto vastaavasti on järkyttävää luettavaa: -143.

Toinen iso media, The Hockey News puolestaan innostui lyttäämään Ristolaisen karusti. Sivuston erään jutun mukaan nimittäin muut puolustajat pelaavat paremmin muiden kuin suomalaisen kanssa.

Lisäksi toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Ristolainen on kylläkin saatavilla, mutta hintalappu on korkeahko.