Nuorten MM-kultapuolustaja kerää ylistystä Pohjois-Amerikassa: ”Tulevaisuuden top 4 -pakki”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets kauppasi taannoin luottopuolustajansa Jacob Trouban New York Rangersiin vaihdossa mm. kuluvan kesän 1. kierroksen varausoikeuteen, jolla seura nappasi riveihinsä Rauman Lukkoa edustavan 18-vuotiaan puolustajalupaus Ville Heinolan.

Winnipeg Free Pressin kiekkoasiantuntija Mike McIntyre nostaakin tuoreessa kolumnissaan Heinolan koko treidin villiksi kortiksi.

– Hän on luultavasti vuoden tai kahden päässä siirtymisestä Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Mutta mikäli Heinola kasvaa tähtistatuksen pelaajaksi tulevina vuosina, karistaa se Jets-fanien katkeruuden treidin suhteen, McIntyre kirjoittaa muistuttaen samalla Trouba-kaupassa Jetsiin siirtyneen Neal Pionkin olevan jo mitat täyttävä NHL-tason puolustaja.

Toimittaja hehkuttaa Heinolaa taitavaksi ja sulavaliikkeiseksi siniviiva-aseeksi, joka voi hyvinkin nousta muutaman vuoden kuluttua Jets-puolustuksen kahteen kärkipariin.

Vain 181-senttinen suomalaispuolustaja debytoi päättyneellä kaudella Liigassa iskien Lukon paidassa pelaamissaan 34 ottelussa tehot 2+14=16. Miehen tilille kertyi myös seitsemän pudotuspeliottelua tehoin 1+3=4.

Puolustaja kuului myös maailmanmestaruuden voittaneeseen Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen.