Nuorten MM-kultapuolustaja kerää ylistystä Pohjois-Amerikassa: ”Tulevaisuuden top 4 -pakki”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Winnipeg Jets kauppasi taannoin luottopuolustajansa Jacob Trouban New York Rangersiin vaihdossa mm. kuluvan kesän 1. kierroksen varausoikeuteen, jolla seura nappasi riveihinsä Rauman Lukkoa edustavan 18-vuotiaan puolustajalupaus Ville Heinolan.

Winnipeg Free Pressin kiekkoasiantuntija Mike McIntyre nostaakin tuoreessa kolumnissaan Heinolan koko treidin villiksi kortiksi.

– Hän on luultavasti vuoden tai kahden päässä siirtymisestä Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Mutta mikäli Heinola kasvaa tähtistatuksen pelaajaksi tulevina vuosina, karistaa se Jets-fanien katkeruuden treidin suhteen, McIntyre kirjoittaa muistuttaen samalla Trouba-kaupassa Jetsiin siirtyneen Neal Pionkin olevan jo mitat täyttävä NHL-tason puolustaja.

Toimittaja hehkuttaa Heinolaa taitavaksi ja sulavaliikkeiseksi siniviiva-aseeksi, joka voi hyvinkin nousta muutaman vuoden kuluttua Jets-puolustuksen kahteen kärkipariin.

Vain 181-senttinen suomalaispuolustaja debytoi päättyneellä kaudella Liigassa iskien Lukon paidassa pelaamissaan 34 ottelussa tehot 2+14=16. Miehen tilille kertyi myös seitsemän pudotuspeliottelua tehoin 1+3=4.

Puolustaja kuului myös maailmanmestaruuden voittaneeseen Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?