Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets koki menneen kauden jälkeen kovan menetyksen. Venäläishyökkääjä Artemi Panarin jätti joukkueen viihdyttyään siellä kaksi kautta. Pistelingon tie vie seuraavaksi NY Rangersiin mm. juhannuksena kakkosena varatun Kaapo Kakon rinnalle.

– Panarinin yritimme pitää hinnalla millä hyvänsä, mutta kun hän ei halunnut jäädä, vaan halusi isoon kaupunkiin, niin me emme valitettavasti pystyneet tarjoamaan 20 miljoonan asukkaan kaupunkia, Kekäläinen kertoi Ilta-Sanomille.

Kekäläisen mukaan Panarin tuskin vaihtoi seuraa ainakaan sen takia, että hän saisi paremmat mahdollisuudet voittaa Stanley Cupin ensi kaudella.

– Kaikilla ihmisillä on erilaisia asioita, jotka ovat heille tärkeitä ja eikä sille voi mitään. Hänellä oli oikeus valita joukkueensa sillä perusteella, mitä hän itse haluaa ja sitä meidän pitää kunnioittaa.

Panarin paiskoi viime kaudella 79 ottelussa tehot 28+59=87. Pudotuspeleissä 10 ottelun saldo oli 5+6=11. Kummatkin noteeraukset olivat hänen uransa parhaat.

Ensi kaudella venäläisen edustama NY Rangers on tehnyt kesällä kovia hankintoja muutenkin. Se varasi juhannuksena Kaapo Kakon kakkosena.

LUE MYÖS: Kiinnostusta riittää? Nuori suomalaispakki lähtökuopissa NHL:ssä – herättää jo huomiota