Liiga-seura Rauman Lukossa nähdään tulevalla kaudella kiinnostava nimi pakistossa.

24-vuotias Robin Press avaa Lukon haastattelussa syitä Suomeen saapumisen takaa. Nuori puolustaja on Chicago Blackhawksin seitsemännen kierroksen varaus – vuodet Pohjois-Amerikassa eivät tuoneet vyölle kuitenkaan NHL-pelejä.

Pressin viime kausi sujui Ruotsissa Färjestadin riveissä. Siellä hän tutustui Leijonistakin tuttuun Jesse Virtaseen. Juuri Lukko-kasvatti oli isossa roolissa, kun ruotsalainen pohti kesällä Raumalta saamaansa tarjousta.

– Juttelin hänen kanssaan ennen tänne saapumista. Hän puhui vain hyviä asioita – hänellä ei ollut mitää pahaa sanottavaa. Hän on hyvä tyyppi, joten luotan häneen, Press virnistää Lukon sivuilla.

Ruotsalainen on hypännyt jo uuden seuran matkaan. Lukko treenasi ennen kesän omatoimisia harjoituksia yhdessä – pian edessä on jo syksyn ensimmäiset harjoituspelit.

– Kaikki on sujunut hyvin. Hän (Virtanen) sanoi, että tämän on vähän pienempi kaupunki. Mutta viihtyisä paikka. Hän uskoi, että viihdyn täällä hyvin, Press kertoo.

Mitä ruotsalaiselta voi odottaa? Pakin omien sanojensa mukaan hän uskoo tuovansa Liigaan tulivoimaa. Press iski menneellä kaudella SHL:ssä 40 peliin tehot 2+8=10.

– Olen hyökkäävä puolustaja ja yritän osallistua mukaan hyökkäyksiin. Ja tuoda vahvuuksia myös ylivoimalla, ruotsalainen povaa.

LUE MYÖS: Kiinnostusta riittää? Nuori suomalaispakki lähtökuopissa NHL:ssä – herättää jo huomiota