Valmentajaksi hypännyt Ville Nieminen on persoona, joka kiinnostaa myös Pohjois-Amerikassa.

Ex-kiekkotähti sai kiinnostavan yllätyskutsun, kun Winnipeg Jets pyysi Lahden Pelicansin valmentajaa koutsaamaan seuran tulokasleirille (lue uutinen).

Kokemus oli mieluisa valmentajalle, joka kertoo suoraan tähtäävänsä Pohjois-Amerikkaan. 42-vuotias konkari ehti pelata urallaan yli 400 NHL-peliä ja voittaa Stanley Cupin, silti reissulta jäi jotain hampaankoloon.

– Se on minun tavoitteeni. Haluan nähdä elämää. Haluan nähdä kiekkoelämää. Olen kaivannut tänne. Koska loppujen lopuksi oma pelaajaurani NHL:ssä oli pieni pettymys, Nieminen kertoo The Athleticin haastattelussa.

– Samalla se oli kiinnostava. Värikäs ja kiinnostava. Pelaajana olisin voinut kehittyä vielä enemmän. Se harmittaa minua. Se kaduttaa, sillä tiedän nyt, mitä minulta puuttui silloin.

Valmentajan kokemus on avannut uusia näkökulmia myös omasta pelaajaurasta. Varsinkin rapakon takana.

– Minun olisi pitänyt olla liikkuvampi ja ketterämpi. Minun olisi pitänyt kehittää luontaista pelaamistani. Olla pitkäjänteisempi, Nieminen pohtii.

Kiekkokonkarin ura loppui keväällä 2015. Sen jälkeen Nieminen on valmentanut varsin menestyksekkääksi ensin Mestiksessä – sitten Liigassa.

– Mentorini Risto Dufva kertoi viimeisellä kaudella 2014-15, ettei minulla ole enää mitään todistettavaa. Lopeta urasi. Lopeta pelaaminen. Me tuemme sinua kaikessa. Joten viimeisen pelini ja ensimmäisen valmentamani pelin välissä oli kaksi viikkoa – ja pelaajat lopettivat nauramasta vitseilleni. Olin muuttunut pelaajasta valmentajaksi, Nieminen muistelee persoonalliseen tyyliinsä.

LUE MYÖS: Tavoite NHL:ssä! Ville Nieminen kutsuttiin yllättäen Winnipegin leirille: ”Miksi minä?”

LUE MYÖS: Usea NHL-huippulupaus mukana! Nuoret Leijonat palaa kaukaloon nimekkäällä ryhmällä

LUE MYÖS: Uusi rooli! Jarkko Ruutu auttaa nyt NHL-superlupauksia huipulle: ”Iso juttu on henkinen puoli”