KHL:ssä tehtiin torstaina pienimuotoinen vaihtokauppa, kun Ak Bars Kazan hankki NHL-hyökkääjä Mikko Rantasen pelaajaoikeudet Neftekhimikiltä, vaihdossa hyökkääjä Radel Fazlejeviin.

Vaikka Rantasella ei ole tällä hetkellä sopimusta Colorado Avalanchen kanssa, ei suomalainen kuitenkaan ole matkalla KHL:ään, ainakaan hetkeen.

– Uskon, että Rantanen allekirjoittaa sopimuksen Coloradon kanssa. Emme ole mukana neuvotteluissa hänen kanssaan. Teimme tämän hankinnan tulevaisuutta silmällä pitäen, Kazanin GM Rafik Jakubov kommentoi R-Sport -lehdelle.

– Mitä Fazlejeviin tulee, hänellä on kaikki. Hän on taitava pelaaja, joka tekee todella paljon töitä. Mutta meillä Kazanissa on jo niin paljon senttereitä, joten tämä oli vaikea paikka hänelle. Joten päätimme tehdä vaihtokaupan Neftekhimikin kanssa, kiekkopomo jatkoi.

Kuten oletettiin, kaupan tarkoituksena oli valmistautuminen NHL:ää mahdollisesti kohtaavaan työsulkukauteen. Mikäli NHL:ssä ei päästä ennen kauden 2020-21 alkua sopuun uudesta työehtosopimuksesta, voi sarjan pelit jäädä pelaamatta kyseisellä kaudella.

Työsulkukausi toisi Eurooppaan paljon pelaajia NHL:stä, joten seurat haluavat jo hyvissä ajoin ”varata” omansa.