Mediakatsaus: Usea suomalaisnimi NHL-huhujen keskellä – nähdäänkö vielä jättikauppoja?

© Kuva: Getty Images

NHL-syksyn lähestyessä kulissien takana käy yhä melkoinen kuhina. Monessa seurassa sopimusneuvottelut ovat vielä vauhdissa – samalla organisaatiot neuvottelevat kiinnostavista pelaajakaupoista.

Kesä on herkullista aikaa myös NHL-medioille. Kuka on markkinoiden kuuma nimi? Mitkä seurat havittelevat vielä vahvistuksia? Ei ole ihme, että eri Pohjois-Amerikan mediat ovat täynnä erinäköisiä spekulaatioita ja huhuja.

Tänä kesänä median spekulaatioissa esille on noussut neljä suomalaisnimeä ylitse muiden. Leijonat.com nostaa esille ”NHL-markkinoiden kuumimmat suomalaisnimet”.

Nämä suomalaiset pyörivät nyt NHL-siirtohuhuissa:

1. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Ristolainen on yksi NHL-markkinoiden kiinnostavimmista pakeista tällä hetkellä. Buffalossa riittää laatua pakistossa ja eri toimittajat seura läheltä ovat kertoneet, että seura haluaisi laittaa huippupakin lihoiksi. Ristolainen on sen kaliiberin pakki, että kiinnostusta riittää useammissa seuroissa.

Mitä Sabresin toivoo vaihtotavaraksi? Ristolainen ei lähde minnekään halvalla. Se on käynyt selväksi myös seurapomojen kommenteista. Mikäli organisaatio saa kaupassa laadukkaan hyökkääjän, voi Ristolainen vaihtaa jopa yllättävän nopealla aikataululla osoitetta.

MIHIN? Ristolaisen uudeksi seuraksi on spekulaatioissa ja huhuissa nostettu Tampa Bay Lightningia, Edmonton Oilersia, Winnipeg Jetsiä ja Anaheim Ducksia.

2. Julius Honka, Dallas Stars

Toinen suomalaispakki, joka on noussut loppukesästä esille NHL-mediassa. Stars on eri medialähteiden mukaan päättänyt, että se on valmis kauppaamaan Hongan seuran pakkitilanteen mukaan.

Siirto muualle voisi olla myös Hongan NHL-uralle iso piristysruiske. Nuori NHL-lupaus kärsii nimittäin suuresti Starsin todella nimekkäästä pakistosta – rooli on jäänyt viime vuosina pieneksi Dallasissa. Jossain muualla nuorukaisen NHL-ura voisi saada uuden ponnahduslaudan.

MIHIN? Spekulaatioissa Hongan uusiksi NHL-seuroiksi on ehdotettu muun muassa Winnipeg Jetsiä ja Anaheim Ducksia.

3. Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers

Kaupataanko nuori NHL-lupaus muualle? Se on kysymys, joka on pyörinyt pitkään esillä Edmontonissa. Puljujärven leiri on ilmaissut selkeästi medialle, ettei suomalaishyökkääjä halua enää jatkaa Oilersissa – sen myötä huhut ovat olleet vahvasti esillä läpi kesän.

Puljujärven kohdalla on kiinnostavinta kuulla, mitä Oilers vaatii nuorukaisesta vaihtokaupassa. Jos hinta on kohdillaan, moni seura ottaisi varmasti mielellään nuoren suomalaisen riveihinsä antamaan näyttöjä.

MIHIN? Puljujärven tilannetta kuvaa hyvin, että nuorukaista on huhuttu todella moneen eri seuraan. Carolina Hurricanes on yksi eniten esillä pyörineistä organisaatioista.

4. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Otetaan listalle vielä Laine, joka on listauksen jokerikortti. Suomalaistykki on nakuttanut kokonaisuutena kovia lukemia ensimmäisten kolmen NHL-kauden aikana. Mutta minkä arvoinen Laine lopulta on? Ja kuinka kovaa Jets haluaa pitää hyökkääjästä?

Mediassa on pyörinyt pitkin kesää erilaisia huhuja Laineen asemasta Jetsistä. Osa puheesta kannattaa ohittaa sellaisenaan. Toisaalta varsinkin siirtohuhut kertovat, ettei hyökkääjän kauppaaminen olisi enää mikään megayllätys.

MIHIN? NHL-huhuissa on pyörinyt puhetta, että ainakin Montreal Canadiens olisi ollut valmis tekemään offer sheet -tarjouksen.  Myös tähän huhuun kannattaa suhtautua varauksella – todennäköisintä lienee silti, että Laine tekee lyhyen jatkosopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa.

LUE MYÖS: Absurdi huhu! Media: KHL-jätti havittelee Mikko Rantasesta – tarjoaa kahden miljoonan palkkaa

LUE MYÖS: Tekikö NHL-seura virheen kaupatessaan Henri Jokiharjun? Vaihdossa tulleelle ruotsalaishyökkääjälle sataa kritiikkiä

LUE MYÖS: Jatkuuko ura? Liigan ex-tähti jätti seuransa


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!