Mitä kuuluu Eeli Tolvaselle? NHL-pomo puolustaa suomalaistykkiä – ”Hehkutettiin liikaa KHL:ssä”

© Kuva: Leijonat.fi

Nashville Predatorsissa on yhä kovat odotukset NHL-lupaus Eeli Tolvaselle.

Nuoren suomalaistykin mennyt kausi oli ensimmäinen kokonainen vuosi NHL-organisaatiossa. Vuosi sisälsi melkoisesti haasteita Tolvasen totutellessa pienen kaukalon peliin.

Se näkyi otteissa. 20-vuotiaan nuorukaisen kausi sujui pitkälti farmissa – se oli pettymys kiekkofaneille, jotka odottivat Tolvasen ottavan paikkansa heti NHL:stä.

Farmissa tehot löytyivät loppukaudesta. Tolvanen nakutti Milwaukee Admiralsissa 58 peliin lopulta tehot 15+20=35.

Predatorsin nuorten pelaajien kehityksestä vastaava Scott Nichol puolustaa Tolvasta. Hyppy KHL:stä NHL:ään ei ollutkaan lopulta niin helppo kuin jotkut odottivat.

– Hän on kypsynyt paljon ja ottanut askelia oikeaan suuntaan. Ehkä häntä hehkutettiin liikaa Venäjällä, KHL:ssä. Mutta hänen paras ominaisuutensa on se, että hän on valmennettava. Hänellä on mahtava asenne, hän todella haluaa oppia, Nichol summaa The Athleticin haastattelussa.

Tolvanen on Predatorsin ykköskierroksen varaus kesältä 2017. Saman varauskierroksen pelaajista 13 nimeä on pelannut tähän mennessä enemmän pelejä NHL:ssä. Predators-leirissä muistutetaan, että kyse on nuorukaisesta, joka ottaa vasta ensimmäisiä askeliaan pienen kaukalon pelissä.

– Hän haluaa olla todella täällä ja pelata NHL:ssä. Hän on oikealla polulla, farmiseuran GM:nä myös toimiva Nichol summaa.

Tolvasen loppukausi farmissa antoi paljon positiivisia signaaleja. Sen myös Nichol nostaa esille. Suomalaisen laukaus on melkoinen ase myös pienessä kaukalossa, sen kalibrointi vaati vain aikansa.

– Kaikki kaipaavat kuollakseen maalintekijöitä. Ja hän todella osaa tehdä maaleja, Nichol kehuu.

LUE MYÖS: Mediakatsaus: Usea suomalaisnimi NHL-huhujen keskellä – nähdäänkö vielä jättikauppoja?

LUE MYÖS: Absurdi huhu! Media: KHL-jätti havittelee Mikko Rantasesta – tarjoaa kahden miljoonan palkkaa

LUE MYÖS: Tekikö NHL-seura virheen kaupatessaan Henri Jokiharjun? Vaihdossa tulleelle ruotsalaishyökkääjälle sataa kritiikkiä

LUE MYÖS: Jatkuuko ura? Liigan ex-tähti jätti seuransa


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!