Rasmus Ristolainen on ollut jo hetken aikaa siirtohuhujen kohteena. Buffalo Sabresin suomalaispuolustajan on kerrottu olevan iso palanen valmisteilla olevassa kaupassa.

Sabresin puolustuksessa on monta oikealta laukovaa puolustajaa. Sekä Ristolainen että kesällä Chicago Blackhawksista vaihtokaupassa hankittu Henri Jokiharju ampuvat oikealta. Sopivia rooleja ei välttämättä löydy kaikille.

Jokiharjun ja Ristolaisen joukkuekaveri Jeff Skinner kommentoi aiemmin olevansa innoissaan uusista hankinnoista, mukaan lukien Jokiharjusta. Buffalo Newsin toimittaja Lance Lysowski kuitenkin kirjoittaa, että Jokiharjulle ei välttämättä ole paikkaa kokoonpanossa, jos Ristolaista ei saada kaupattua muualle.

Lysowski ottaa jopa esille vaihtoehdon, jossa Ristolainen jäisi seuraan.

− [Jason] Botterill (Sabresin GM) ei aio päästää Ristolaista menemään, jos hinta ei ole oikea. Ja on perusteltua pohtia, pitävätkö muut seurat Ristolaista samassa arvossa kuin Sabres pitää, Lysowski väläyttää.

Lysowski tosin lisää uskovansa, että Ristolainen kaupataan lopulta pois seurasta. Toimittajan mukaan Sabres kaipaa kipeästi kahden kärkiketjun tason hyökkääjää.

Sabres saisi Ristolaisen kauppaamalla palkkakattoonsa tilaa 5,4 miljoonaa dollaria eli noin 4,8 miljoonaa euroa muita pelaajia varten. Ennen kuin Ristolainen vaihtaa seuraa, on puolustuksessa kuitenkin pattitilanne. Ristolaisen jäädessä Buffaloon Jokiharju saisi todennäköisesti vähemmän vastuuta.

− Jokiharjun paikka NHL:ssä ei ole taattu. Hän on kyllä valmis, mutta Sabres voi päättää lähettää hänet Rochesteriin (Buffalon farmiseura Americansiin) siihen asti, kunnes puolustuksen umpisolmu on avattu, Lysowski kirjoittaa.