Jokerit sai harjoituskaudelleen mainion alun, kun joukkue kaatoi perjantai-iltana Tikkurilassa Neftehimikin maalein 3-2.

Ottelu toi helsinkiläisille myös huonoja uutisia: joukkueen kärkivahvistuksiin kuuluva Veli-Matti Savinainen jätti pelin kolmannessa erässä. Jokereiden mukaan Savinainen kärsii loukkaantumisesta – hyökkääjän tilanne selviää tulevien päivien aikana jatkotutkimuksissa.

Savinainen palasi täksi kaudeksi Suomeen tekemällä sopimuksen Jokereiden kanssa. Leijonissa keväällä MM-kultaa voittanut konkari viiletti kaksi edelliskautta ulkomailla KHL:ää pelaten.

33-vuotias Savinainen on edustanut Suomessa viimeksi Tapparaa. Hän avasi aiemmin kesällä Leijonat.comille kotimaahan paluun syitä (lue haastattelu).

– Neljä vuotta on oltu yhteensä Venäjällä ja Kiinassa. Se on nähty. Suurin juttu oli se, että olen kiertänyt seuroja, jotka eivät ole kuuluneet edes KHL:n keskikastiin. Nyt pääsee KHL:n yhteen huippuseuroista. Saa nähdä, mihin suuntaan homma lähtee tuloksellisesti – pystyykö tekemään tulosta täällä. Sitä odotan innolla. Pääsee näyttämään, Savinainen kertoi Leijonat.comille.

Helsinkiläiset jatkavat harjoituskautta seuraavaksi Vierumäellä viikon mittaisella leirillä. Seuraava ottelu on edessä keskiviikkona Valkeakoskella, kun vastaan asettuu Sibir Novosibirsk.