Kiekkoraamattu: Kahden suomalaisen NHL-tähden pelipaidat nostetaan kattoon

© Kuva: Getty Images

”Kiekkoraamatuksi” tituleerattu The Hockey New -lehti arvioi tuoreessa artikkelissaan tulevaisuudessa pelipaitansa kattoon saavat NHL-pelaajat.

Suomalaisittain katsottuna lista oli upeaa nähtävää, sillä Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne ja Minnesota Wildin hyökkääjä Mikko Koivu valikoitiin potentiaalisiksi kohteiksi pelinumeron jäädyttämiseen.

Erityisesti Rinteen tarina hakee vertaistaan, sillä 36-vuotias torjuja on alkujaan Predatorsin kahdeksannen kierroksen varaus. Hän on ollut neljästi ehdokkaana parhaalle maalivahdille jaettavaan Vezina-palkintoon sekä kolmesti hänet on äänestetty kymmenen parhaan joukkoon arvokkaimmalle pelaajalle jaettavaan Hart-palkintoon.

Rinne on ylivoimaisesti Predatorsin historian menestynein maalivahti. Rinteen 341 voittoa on lähes 200 enemmän kuin seuraavana tulevalla Tomas Vokounilla. Oulun Kärppien juniorimyllyn kasvatti on pelannut Predatorsissa 623 ottelua, joka on seuran maalivahdeista eniten sekä kenttäpelaajista neljänneksi eniten.

– Nostakaa Rinteen numero 35 kattoon, kun hänen peliuransa on valmis. On mahdollista, että toista samanlaista ei tule pitkään aikaan, The Hockey News ylistää.

Toinen suomalainen seuraikoni, Mikko Koivu, on pelannut kaikki uransa 973 runkosarjaottelua Minnesota Wildin riveissä. 36-vuotias keskushyökkääjä on toiminut Wildin kapteenina jo vuodesta 2009 lähtien.

Koivu on pelannut Wildin historiassa eniten otteluita sekä hän on myös seurassa eniten pisteitä (688) kirjannut pelaaja.

– Hän on ollut ollut Wildin organisaation kasvot lähes heti uransa alusta asti. Ei ole ketään muuta nykyistä tai entistä Wild-pelaajaa, joka olisi yhtä oikeutettu saamaan pelinumeroaan kattoon, The Hockey News kirjoittaa.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!