Pohjoisamerikkalaisen TSN:n Jesse Puljujärveä käsitellyt juttu ihmetyttää rapakon takana.

Mediajätti oli kääntänyt Edmonton Oilers -hyökkääjän AlfaTV:n Lämäri-ohjelman haastattelun tekstimuotoon englanniksi Google Translatella. Kun Puljujärveltä kysyttiin, että minkälaisia fiiliksiä ja haaveita hänellä on oman NHL-uran tulevaisuuteen, vastasi suomalainen näin:

– Haluaisin johonkin joukkueeseen kärkikuusikon hyökkääjäksi, 15 minuutin peliajoille ja niiden kautta näyttämään omia taitoja. Ne ovat päätavoitteita.

TSN veti kuitenkin mutkat suoraksi: Kanavan käännöksessä toive muuttui vaatimukseksi. Sen myötä kiekkoväki on lytännyt somessa Puljujärven sanomiset.

Kommentteja tapauksesta voit lukea esimerkiksi ohesta. Linkki vie TSN:llä työskentelevän Eric Lieutenantin statukseen.

Lieutenant Eric

@Lieutenant_Eric
"I want a team where I get a place in one of the first two lines and where I get to play for 15 minutes per game. Then I could show what I'm going for. That is my main goal"

Jesse Puljujarvi speaking with Finnish television station Laari

– Hänellä ei ole motivaatiota tulla paremmaksi, hän ajattelee pääsevänsä top-kuusikkoon, eikä hän tee mitään ansaitakseen sitä, eräs kiekkofani puolestaan raivosi väärän käännöksen perusteella.

Puljujärvi on nyt siinä tilanteessa, ettei ura ole lähtenyt taalajäillä kolmen ensimmäisen kauden aikana lentoon. Juhannuksen 2016 nelosvaraus on pelannut NHL:ssä 139 runkosarjan mittelöä vaatimattomin tehoin 17+20=37. Bakersfield Condorissa AHL:ssä runkosarjan koitoksia on vyöllä 53 kappaletta pistein 15+22=37.

AlfaTV:n Youtube-kanavalla julkaistussa Lämärissä hyökkääjältä oli kysytty muun muassa sitä, onko hän saanut mielestään ruutua tarpeeksi?

– No vaikea sanoa. Kyllä minulle on annettu ruutua. Välillä ollut vaikeampaa ja välillä mennyt ihan hyvin, rikkinäisiä kausia NHL:ssä pelannut laituri kertoi.

Puljujärvi ei ilmeisesti ole katkera menneestä, vaikka öljypaidoissa roolia ei ole irronnut odotetulla tavalla. Suomalainen lausui positiivisen kommentin.

– Nämä ovat olleet opettavaiset kolme vuotta.

Lämärin videon näet tästä.