Pittsburgh Penguinsin GM:llä Jim Rutherfordilla on vielä NHL-kauden alkua paljon pohdittavaa joukkueen puolustuksen suhteen.

Penguinsilla on tällä hetkellä yksisuuntainen sopimus seitsemän puolustajan kanssa sekä tämän lisäksi puolustaja Marcus Petterssonille tarvitaan vielä jatkopaperi.

The Athletic -lehden toimittaja Rob Rossin mukaan Penguinsin puolustuksen ylimiehitys voisi tietää vaihtokauppaa vielä ennen NHL-kauden alkua.

Rossi pitää selkeimpinä lähtijöinä joko Jack Johnssonia tai Erik Gudbranssonia, jotka vievät palkkakatosta yhteensä 7,25 miljoonan dollarin verran tilaa.

– Kaikki jotka ajattelevat, että Johnsonin neljän vuoden mittaista sopimusta olisi mahdotonta liikuttaa, niin se ei ole näin. Se on vain hieman haastavaa. Jos Penguins päätyy kauppaamaan Johnsonin pois, se tietäisi Juuso Riikolalle pelipaikkaa Gudbransonin viereltä, Rossi kertoo.

– On kuitenkin todennäköisempää, että Gudbranson kaupataan pois. Hän on nuorempi. Hän pelaa myös sopimuksensa viimeistä vuotta. Hänen uransa on lähtenyt uuteen nousuun Sergei Goncharin valmennuksessa, toimittaja lisää.