Winnipeg Jetsin organisaatio vahvistui kesällä kiinnostavalla suomalaisnimellä, kun NHL-seura solmi kolmen vuoden diilin Joona Luodon kanssa.

Vaikka nuori hyökkääjä on tuttu nimi Tapparasta, moni kiekkofani hieraisi silmiään uutisen myötä. Liigasta tuttu voimapesä on saanut ottaa kiekkouransa ensiaskelia melko pienellä huomiolla.

Nyt Luoto suuntaa kuitenkin rapakon taakse. 21-vuotias voimapesä aloittaa todennäköisimmin Jetsin farmijoukkue Manitooba Moosessa. Se on silti hieno askel suomalaiselle, jota ei olla koskaan varattu NHL:ään.

– Se oli uskomatonta. En edes odottanut sitä. Mielestäni viime kauteni oli huono, mutta he näkivät minussa jotain potentiaalia. Tämä on todella hieno juttu minulle, Luoto summaa Jetsin verkkosivuilla.

Luodon onnistumista ei kannata arvioida liikaa pisteiden mukaan. Hyökkääjä iski menneellä kaudella Liigassa 58 peliin tehot 8+8. Lukemat ovat melko hyvät 190-senttiselle rymistelijälle.

Luodon etu saattaa olla myös hyppy Pohjois-Amerikkaan. Näin myös hyökkääjä itse pohtii.

– Euroopassa on enemmän tilaa ja aikaa. Täällä pitää olla vahvempi kulmissa ja tiedostaa jatkuvasti, missä pelaajat menevät.

Luoto on yksi esimerkki nuorten pelaajien rynnäköstä kohti Pohjois-Amerikkaa. Energinen voimapesä ei usko, että Nuorten Leijonien ja suomalaisten menestys olisi sattumaa.

– On Suomen etu, että pärjäämme niin hyvin. Meillä on hyvä liiga – teemme varmasti jotain oikein, hyökkääjä virnistää.

LUE MYÖS: Upea pommi! Nuori NHL-lupaus avasi maalitilinsä Suomessa – katso video

LUE MYÖS: Kiekkofanit naulaavat: Jesse Puljujärvi teki oikean ratkaisun – ”Kaikki saumat supertähdeksi”

LUE MYÖS: Suomea edustamassa! Kärppien junnut loistavat huipputurnauksessa – kärkinimet takoneet hurjia tehoja