Hieno tarina: Tuore HPK-hyökkääjä ei mahtunut A-nuorissa edes joukkueeseen – pari vuotta myöhemmin oli jo Liiga-pelaaja

© Kuva: Juha Tamminen

HPK:hon täksi kaudeksi Sportista siirtyneen hyökkääjä Tommi Tikan tie ammattikiekkoilijaksi ei kulkenut kunniakujaa pitkin.

24-vuotias Tikka aloitti kiekkoilun aikanaan HIFK:n junioreissa ja siirtyi D-juniori-iässä Espooseen ensin EJK:hon ja sitten Bluesin junioreihin.

Bluesin A-junioreissa seinä oli kuitenkin tulossa vastaan, eikä 18-vuotias Tikka mahtunut seuran ykkösjoukkueeseen. Oli tehtävä radikaali ratkaisu, mikäli mieli pelata nuorten SM-liigaa.

– Kesän aikana sanottiin, että pitää mennä kakkosjoukkueeseen. Halusin kuitenkin pelata A-junioreiden SM-sarjaa. Vaasassa oli Bluesista tuttu valmentaja Martikaisen Saku. Soitin Sakulle ja hän otti minut sinne, Tikka muisteli kesän 2013 tapahtumia Liigan virallisella nettisivulla.

Päätös lähteä yli 400 kilometrin päähän kotiseudulta osoittautui lopulta oikeaksi.

Kahden pääosin A-nuorissa kuluneen vuoden jälkeen isokokoinen (190 cm, 90 kg) Tikka murtautui kaudella 2015-16 Sportin liigaryhmään ja edusti joukkuetta lopulta neljä sesonkia.

Monipuolinen hyökkääjä on kehittynyt vuosien mittaan tasaisesti ja summasi viime kaudella yhden sesongin piste-ennätyksekseen jo 26 (13+13) tehopistettä.

Seuraava askel uralla on tarkoitus ottaa HPK:ssa.

– Olen katsonut, miten monet pelaajat ovat täällä ottaneet seuraava steppiä. Totta kai se toi uskoa siihen, että täällä tehdään hyviä asioita. Moni äijä on päässyt eteenpäin ja uskon, että tämä voi sitä kautta olla minullekin hyvä paikka, Tikka toteaa.