Jesse Puljujärvi kertoo paluustaan Suomeen – vammat taakse jäänyttä elämää!

© Kuva: Juha Tamminen

Kesän kohupelaaja Jesse Puljujärvi valmistautuu tulevaan kauteen Oulun Kärppien mukana. Liiga-kautta edeltävä CHL toimi hyökkääjän mukaan hyvänä ponnahduslautana kotimaan kauteen.

– CHL valmistaa hyvin kauteen ja tiivistää joukkuetta. Kun tuolla asenteella ja vauhdilla päästään Liigaan niin hyvä tulee, Puljujärvi kertoo Suplan Liiga-podcastissa.

Edelleen vasta 21-vuotiaan Puljujärven valmistautuminen kauteen on median jatkuvasta huomiosta huolimatta sujunut mukavasti.

– Ihan hyvä vire. Puoli vuotta oltiin pelaamatta ja laitettiin kroppaa kuntoon.

Kärpät valikoitui lopulta ainakin Puljujärven alkukauden seuraksi, vaikka tarjolla oli vaihtoehtoja myös Euroopan huippusarjoista.

– Oli paljon vaihtoehtoja, mutta mulle tähän kohtaan Kärpät tuntui järkevimmältä. Perhe ja agentit oli taustalla, mutta suurin halu tuli itseltä. Tuttu ympäristö, kaverit, perhe. Pikkujutut vaikutti siihen, miksi tänne päädyin.

Kolmea NHL:ssä vietettyä kautta Puljujärvi muistelee omaan positiiviseen tyyliinsä.

– Hyvä kokemus. On kasvettu kaikin puolin ja nähty maailmaa. Kolme vuotta opetti paljon, otetaan sieltä hyvät jutut mukaan ja nautitaan nykyhetkestä.

Puljujärvi muistelee vaikealle NHL-stintille mahtuneen myös hyviä hetkiä.

– Onhan se (NHL-arki) siistiä. Pelataan ja matkustetaan paljon, New York Rangersin ja Montreal Canadiensin kotihallit kolmen NHL-kautensa parhaiksi vierasareenoiksi listannut laitahyökkääjä muistelee.

Puljujärven haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplassa.

LUE MYÖS: Kiekkoraamattu povaa: tässä ehdokkaat NHL:n parhaaksi puolustajaksi – mukana suomalaisväriä!