New York Islandersin Leo Komarov on seurannut rauhassa kesän kirjoittelua sopimuksettomista NHL-suomalaistähdistä.

Kuten nettiaikaan kuuluu, kesä on täynnä erilaisia huhuja ja spekulaatioita. Tänä kesänä tilanne on ollut herkullinen: suomalaisista kärkinimistä sekä Patrik Laine että Mikko Rantanen ovat yhä ilman sopimuksia.

Komarov seuraa mielenkiinnolla kaksikon tilannetta. Kokenut hyökkääjä uskoo, että duo nähdään pian takaisin NHL-jäillä.

– Eiköhän jätkät saa (NHL-)sopimuksen, jos haluavat. Kannattaakin vähän odottaa, jotta saavat mitä ansaitsevat. Ei tuossa mitään hätää ole. Jokaisella pelaajalla on aina vähän omat kuviot, joskus sopimus syntyy helpommin ja joskus on vähän vaikeampaa, Komarov kertoo NordicBetin haastattelussa.

Nuorilta suomalaistähdiltä jää ainakin osa harjoitusleiristä väliin. Komarovin mukaan tärkeintä on hyvä harjoittelu.

– Se riippuu ihan pelaajasta. Molemmat ovat varmasti treenanneet hyvän kesän. Itse en pystyisi yksin treenaamaan noin kauaa, mutta nythän Laine taitaa mennä treenaamaan Sveitsiin.

Huhujen mukaan seurasi Islanders olisi kiinnostunut tarjoamaan Laineelle tarjousta, johon Winnipegin pitäisi niin halutessaan vastata pitääkseen Laineen riveissään. Mitä itse mietit siitä?

– Luin siitä. Huhuja on niin paljon liikkeellä, mutta mulla ei siitä ole mitään tietoja. Eikä oikeastaan paljoa kiinnostakaan, olen tottunut siihen, että aina välillä joku väsynyt toimittaja kirjoittelee jotain, ja siitä sitten revitään otsikoita. Eipä noita hirveästi kannata veikkailla, Komarov täräyttää.

Hyökkääjän oma kesä on mennyt tuttua vauhtia. Komarov aloittaa nyt toisen kautensa Islanders-paidassa. NHL-leireillä mennään tutun vauhdikkaasti.

– Pikkuhiljaa keskitytään kohti kautta. Leirien aikana päivät ovat usein pitkiä, nytkin Philadelphiaan lennettiin vasta pelipäivänä, aamutreenien jälkeen.