Vasta viime kaudella miesten peleihin liigajoukkue Lukossa murtautunut 18-vuotias Ville Heinola, on päivä päivältä lähempänä NHL-joukkue Winnipeg Jetsin vakituista kokoonpanoa. Pelaaja on loksauttanut monen leuat auki rapakon takana.

– Hänestä tulee erityinen pelaaja. Hän on sellainen jo, Jetsin supertähti Blake Wheeler kehuu joukkueen Twitter-tilin videolla.

Winnipeg Jets

@NHLJets
🎥“He’s going to be a pretty special player, he already is.”

Blake Wheeler on getting the win over the Flames, Ville Heinola and more.

Viime yönä Heinola luuti edustamansa joukkueen takalinjoilla. Jets kellisti Calgary Flamesin 4-1 pelissä, jossa pakki jäi pisteittä. Flames-pelaajien vauhdissa lupaavasti pysynyt nuori kellotti peliaikaa jo reilut 20 minuuttia, ja tehotilastoon saldon +1.

Liigassa yhteensä 41 ottelua tehoin 3+15=18 pelanneen pakin peliaika oli joukkueen puolustajista toiseksi isoin heti Logan Stanleyn jälkeen.

Tammikuussa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlinut kultaleijona kertoi kesken pelin mediajätti TSN:lle NHL:n pelityylin sopivan hänelle loistavasti. Lisäksi hän painotti tykkäävänsä pelata nopeaa kiekkoa.

– Luotan siihen, mitä teen. Pelaan omalla tyylilläni, juhannuksena ykköskierroksella numerolla 20 varattu Honkajoen lahja sanaili.

Hullu vuosi

Huomioitavaa on se, että viime kaudella Lukon paidassa pelatut ottelut olivat Heinolalle uran ensimmäiset miesjoukkueissa. Koskaan.

Heinolalle vuosi on ollut hullu.

– Paljon on tapahtunut pienessä ajassa. Totta kai se on hienoa, että on pystynyt ottamaan liigapaikan ja pääsin U20-joukkueeseen. Tyytyväinen pitää olla. Nämä lisäävät nälkää jatkoon, lupaus sanoi SuomiKiekko-sivustolle kesällä.

Hyvin Jetsistä onnistui myös hyökkääjä Joona Luoto. Hän ohjasi Winnipegin kolmannen osuman tähän tapaan.

Joukkuekaveri, toinen suomalaishyökkääjä Kristian Vesalainen jäi pisteittä. Calgaryn leirissä viiletti Eetu Tuulola, joka hänkään ei yltänyt tehoille.

LUE MYÖS: Tärkeä onnistuminen! Winnipegin suomalaisnimi avasi maalitilinsä NHL-jäillä: ”Iso juttu itseluottamukselleni”