NHL-kausi 2019-2020 pyörähtää käyntiin ensi viikolla, mutta siitäkin huolimatta vapaana on vielä useita mielenkiintoisia suomalaisnimiä.

RFA-markkinoilla (rajoitettu vapaa pelaaja) on yhä seitsemän pelaajaa ilman sopimusta, joista peräti viisi on suomalaisia. Hyökkääjä Jesse Puljujärvi pelaa kuitenkin tällä hetkellä Kärpissä, joten hän ei ole kokonaan ilman työnantajaa.

Suomalaisista pelaajista eniten puhetta herättävät Mikko Rantasen ja Patrik Laineen tilanteet. Nuorien hyökkääjien sopimusneuvottelut eivät ole tällä hetkellä edes lähellä maalia. Molemmat harjoittelevat Sveitsissä SC Bernin mukana.

Julius Hongan ja Saku Mäenalasen kohdalla tilanne on puolestaan erilainen. Honka on pyytänyt siirtoa muualle, mutta ottajia ei ole toistaiseksi löytynyt. Mäenalanen haluaa sen sijaan yksisuuntaisen sopimuksen, jollaista nuori hyökkääjä ei ole kuitenkaan saanut.

NHL:n rajoitetut vapaat agentit:

Kyle Connor, Winnipeg Jets
Patrik Laine, Winnipeg Jets
Matthew Tkachuk, Calgary Flames
Mikko Rantanen, Colorado Avalanche
Julius Honka, Dallas Stars
Saku Mäenalanen, Carolina Hurricanes
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers*

* = Puljujärvi pelaa tällä hetkellä Kärpissä. Nuori hyökkääjä voi palata kuitenkin ennen joulukuuta NHL:ään, mikäli hänet kaupataan toiseen NHL-seuraan.