Suomalainen Stanley Cup -mestari Tuukka Rask puhui NHL:n suomenkielisen sivuston haastattelussa viime kauden draamasta ihailtavan aikuismaiseen sävyyn. Boston Bruins taipui mestaruustaistossa St. Louisille hävittyään loppuottelusarjan seitsemännen osan 1-4.

Tämän lähemmäs mestaruutta ei enää pääse.

– Se oli todella vaikeaa. Tuota lähemmäs mestaruutta ei pääse, ellei sitten venytä sarjaa seiskapelin jatkoerään, Rask mietti.

– Tein kaikkeni, valmistauduin parhaani mukaan, mutta lopputulos oli mikä oli. Kokemus on vielä rankempi, kun pääsee noin pitkälle. Mutta tällaista tapahtuu urheilussa.

Tappiosta ja pettymyksestä pääsee yli, kun pelaaja tajuaa, ettei mitään olisi voinut tehdä mitenkään paremmin.

– Toki tappio palautuu aina joskus mieleen. Jos olisimme voittaneet, voisimme muistella voiton huumaan liittyneitä tunteita. Mutta kuten sanoin, tällaista urheilu on.

Jääkiekossa toisen joukkueen on voitettava ja toisen hävittävä.

– Olimme onnekkaita, kun pääsimme kärkikaksikkoon. Se oli aika hyvä suoritus, ja ainahan on seuraava vuosi, kuten on tapana sanoa.

Se mikä ei tapa, vahvistaa, on tapana sanoa. Niin teki finaalitappiokin.

– Ehdottomasti. Joukkueemme pysyi aika lailla ennallaan, ja todistimme olevamme yksi liigan huippujoukkueista. Siihen tarvitaan hurja määrä kovaa työtä ja myös paljon onnea.

– Kun tiedämme, että olimme voiton päässä mestaruudesta, se motivoi meitä yrittämään tällä kaudella uudelleen.

Tulevan kauden odotuksia Raskin ei tarvitse kauaa miettiä.

– Mestaruus.