NHL-joukkue Los Angeles Kingsissä syksyn harjoituskaudella viilettäneen Rasmus Kuparin kohdalla lähitulevaisuus on taatusti jännittävää aikaa.

Hyökkääjä on saanut treenipeleissä mahdollisuuksia joukkueen ykköstähtien seassa, ja esimerkiksi tiistain vastaisena yönä suomalainen kellotti peliaikaa Anaheim Ducks -koitoksessa päälle 12 minuuttia.

Kings voitti luvuin 3-0 pelin, jossa Kupari jäi tehoitta. Nollaa suomalaisen tilastoissa näytti myös teholukema. Kupari oli Austin Wagnerin kanssa ainoa koko joukkueesta, joka ei pelannut erikoistilanteissa.

Pelaajan mahdollista murtautumista NHL:ään jo tänä syksynä hankaloittaa se fakta, että viime kaudella onnettoman huonosti pelanneessä Kingsissä on käsillä uudelleenrakennuksen aika. Joukkueen on siis pakko miettiä nyt erityisen tarkkaan siirreltävien palojen paikat palapelistä.

Kaiken kukkuraksi juurikin keskikaistalle riittää kilpailua erityisen paljon. Kuparin kanssa lähtökohtaisesti samalla viivalla taistelussa pelipaikasta ovat viime kaudella väläytellyt Michael Amadio, Blake Lizotte, Jaret Anderson-Dolan sekä Nikolai Prokhorkin.

Kahden kärkiketjun keskushyökkääjän paikat vievät terveinä ollessaan Anze Kopitar ja Adrian Kempe, sentterin roolin hallitseva Jeff Carter nähtäneen laidassa. Sama tilanne koskenee Trevor Lewisiä.

Tällä hetkellä kolmos- ja nelosketjun keskelle vahvimmin ehdolla ovat Prokhorkin ja Amadio. Kuparin kausi siis alkanee AHL:n puolella Ontario Reignissä, vaikka hän vielä roikkuukin Kingsin matkassa.

Kesien 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestari varasi Kuparin NHL:ään juhannuksena 2018 ykköskierroksella numerolla 20. Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari viimeisteli viime kaudella Kärpissä 43 runkosarjan pelissä tehot 12+21=33, kevään 16 pudotuspeliottelun saldo oli 1+4=5.