TPS saa jo tälle viikolle mieluisan vahvistuksen kokoonpanoonsa, kun Tony Sund liittyy ryhmän matkaan.

Nuori pakki on kiinnostava nimi Liigaan: viime kauden Liiga-sensaatio solmi kesällä NHL-diilin San Jose Sharksin kanssa. Osapuolet ovat sopineet kuitenkin tuoreeltaan lainapestistä, joka mahdollistaa pelaamisen tällä kaudella vielä Suomessa.

TPS on Sundille uusi seura. Ratkaisu oli silti helppo.

– NHL on edelleen tavoitteeni, mutta sitä ennen haluan ottaa urallani seuraavia kehitysaskelia. Minulle TPS on paikka, jossa pääsen kehittymään parhaissa mahdollisissa olosuhteissa Suomessa, Sund kommentoi TPS:n tiedotteessa.

Nuoren pakin teki lopullisen läpimurtonsa Liigan pakkieliittiin menneellä kaudella Vaasan Sportissa. Alle tuli yhteensä 60 peliä mainioin tehoin 8+27=35. Kausi toi samalla alle yhteensä kahdeksan peliä myös Leijonissa.

Nyt Sund saapuu TPS:ään NHL-leiriltä vahvistuksena. Odotukset Turkuun siirrosta on selvät.

– Teen kaikkeni sen eteen, että pystymme tarjoamaan turkulaisille voitokkaita elämyksiä alkaneella Liiga-kaudella, Sund alleviivaa.

TPS:ssä pakilta odotetaan paljon. Organisaatiossa kiitellään Sharksin tiedottamista sopimuskuvioista.

– Suunnitelma oli hyvin pitkälti se, että Tony pelaisi meillä tulevan kauden. Kiitos San Joselle siitä, että he pitivät meidät tietoisina koko ajan missä Tonyn kanssa mennään, koska välillä nämä asiat myös muuttuvat, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki avaa.

TPS kohtaa keskiviikkona KooKoon vieraissa. Sund pelaa silloin todennäköisesti jo tämän kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä.

LUE MYÖS: Liigaa ilmaiseksi! Kiekkofaneja hemmotellaan – tarjolla iso kattaus huippu-urheilua

LUE MYÖS: Jonne Virtanen löysi uuden seuran – hyppää Mestikseen tynkäsopimuksella

LUE MYÖS: Rehellistä vinoilua! Ben Bloodin ruokakuva puhuttaa yhä – ex-joukkuekaveri imitoi ja kuittailee: ”Tällaista ei saa tapahtua”

LUE MYÖS: Show haltuun! HIFK:n 17-vuotiaalla NHL-superlupauksella maaginen viikonloppu Liigassa