Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi antoi tiistain Kärpät-helmen jälkeen käydyssä lehdistötilaisuudessa rajua palautetta päätuomari Lassi Heikkiselle, joskin normaaliin äänensävyyn. Kirvesrintainen lauma saalisti pisteet Kärpiltä Liigan herkkupalassa numeroin 3-2.

– Ei minua jää kaivamaan kuin yksi jäähy.

Tamperelaisten tuore hankinta Tyler Morley sai ottelun päätöserässä tästä kakkosen syynä maalivahdin estäminen.

Kuten Telian oheinen tallenne todistaa, näytti oululaisten Michal Kristof työntävän tehohyökkääjä Morleyn Kärpät-vahti Patrik Rybarin syliin. Videolta näkyy sekin, että Rautakorpi kävi jo pelin tuoksinnassa kuumana kuin kahvipannu.

– Valmentajat ja urheilujohtajat kutsutaan (koolle) heinäkuussa ja sitten on Liigan avausinfot. Palavereja pitäisi pitää tuomareillekin yhtä paljon kuin koutseille ja urheilujohtajille, että saisimme linjan ja tietyt tulkinnat… Että kaikki olisivat samalla kartalla, Rautakorpi pauhasi pelin jälkeen.

Rautakorpi perusteli tyytymättömyyttään päätuomarin toimintaan.

– Pakki työntää meidän pelaajan sen päälle, niin Heikkinen kaivoi meille siitä boksia. Se oli aika kovaa.

– Nyt mielestäni tuomari Heikkinen ei ollut samalla kartalla, mistä on sovittu.

Pelikieltoja

Kumpikin joukkue kärsi trillerissä pelikielloista. Kärpiltä sivussa oli konkari Jussi Jokinen ja Tapparalta perushyökkääjä Matias Lehtonen.

Kärppäluotsi Mikko Manner ei kommentoinut alkuunkaan sitä, onko hän tyytyväinen tällä hetkellä vallitsevaan linjaan. Rautakorvella sen sijaan oli sanansa sanottavana linjasta.

– Emme voi vaikuttaa siihen. Tuomarit, tilannehuone ja kurinpito ovat samalla puolella. Pitää luottaa, että se toimii oikein, luotsi muotoili.