NHL:ssä itsekin mainoin uran pelannut Ossi Väänänen ymmärtää Patrik Laineen pitkien sopimusneuvotteluiden haasteet.

Ex-huippupakki uskoo, että suomalaistähden alkukaudessa saattaa näkyä syksyn pelaamattomuus. Laineen sopimusneuvottelut venyivät pitkälle kauden alkuun – sen myötä hyökkääjä oli kokonaan sivussa Jetsin harjoitusleiriltä sekä treenipeleistä.

Sopu löytyi kuitenkin kauden kynnyksellä. Nyt Laine on valmis aloittamaan NHL-kautensa normaalisti.

– Eihän se ole optimaalinen tilanne, mutta niin se vaan menee. Sopimusneuvottelut ovat aina hankalia. Näissä pelaaja näyttää ahneelle, mutta ei se ihan niin mene. Kun ajatellaan isoa kuvaa, niin jos antaa itsensä alehinnalla, niin siinä pissaa kaikkien muiden muroihin samalla, Väänänen kommentoi Leijonat.comille.

Laine on treenannut syksyn Bernin ja Tapparan matkasta. Siitä vaatii vielä hetken päästä täysillä lentoon Jetsin kanssa.

– Siitä on todella vaikea päästä täydellä tempolla mukaan. Kyllä siinä kestää jonkin aikaa, Väänänen pohtii.

”Ikä unohtuu usein”

Mutta mitä 21-vuotiaalta Laineelta voi odottaa tällä kaudella? Väänänen haluaa nähdä Laineelta erityisesti monipuolisuutta pelkästään maalimäärien sijaan.

– Laine on supertaitava ja lahjakas kaveri. Hänen kohdallaan unohtuu usein vain se ikä. NHL:n runkosarjat ovat raastavan pitkiä ja tulee niitä ylä- ja alamäkiä. Kokemus näyttelee isoa roolia siinä, miten käsittelet epäonnistumisia. Pate on taas vuoden vanhempi ja kokeneempi.

Neljännellä kaudella Laineelta voi odotaa jo enemmän tasaisuutta kuin aiemmilla kausilla.

– Hän on työstänyt varmasti sitä toista puolta. Jos ei verkot heilu, miten muuten voi olla hyödyksi joukkueelle. Itseluottamuksesta tai taidoistahan se ei ole kiinni, on niin laadukas pelaaja kyseessä, Väänänen pohtii.

NY Rangers – Winnipeg Jets torstain ja perjantain välisenä yönä klo 2.00 Suomen aikaa. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.