Valmentajanvaihto on saanut käännettyä Tampereen Ilveksen kurssin todella tehokkaasti ja nopeasti.

Joukkue nappasi jo toisen voittonsa Jouko Myrrän alaisuudessa, kun tamperelaisryhmä kaatoi HPK:n lauantai-iltana maalein 5-2. Vakuuttavampaa oli vain meno kaukalossa – Ilves tuntuu saaneen kauteen ihan uuden alun Karri Kiven potkujen jälkeen.

Seuran valmentajanvaihto herätti alkuviikosta paljon kritiikkiä. Moni toimittaja ja kiekkoseuraja yllättyi sosiaalisessa mediassa näin aikaisin annetuista potkuista. Nyt ratkaisu tuntuu tuottaneen ainakin lyhyellä aikavälillä ison muutoksen.

Näyttää, että moni Ilveksen huippunimi on löytänyt jopa odotettua nopeammin itseluottamuksensa vaikean syksyn jälkeen. Siitä kertoo myös tilastot: Ilves on voittanut tällä viikolla kaksi peliään takoen otteluissa yhteensä 12 maalia. Kun omiin on mennyt neljä kiekkoa, on ero alkukauteen selvä.

Jäältä löytyy tältä viikolta usea onnistuja. Esimerkiksi Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on nakuttanut nyt kahteen voittopeliin jo neljä maalia. Robert Leinolla on kasassa näistä peleistä tehot 0+4.

Liigan tasaisessa sarjataulukossa myös sijoitukset elävät nopeasti. Pelkästään kaksi voittoa ovat nostaneet Ilveksen pois sarjan jumbosijalta. Joukkue majailee nyt yhdeksän pelin jälkeen kymmenentenä Liigassa.

LUE MYÖS: Mykistävä show! Tulikuuma Tomi Karhunen nollasi jälleen HIFK-tähdet – maagiset tilastot