Nuorten Leijonien riveissä suuren yleisön hurmannut Aarne Talvitie on palannut kaukaloon viime tammikuussa tulleen vamman jälkeen.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni loukkaantui kesken MM-finaalin. Sen seuraukset olivat rajut: joukkueen piristysruiskeen loppukausi sekä kesä menivät vammasta toipuessa.

Talvitie on palannut vasta nyt kaukaloon: hyökkääjä on saanut luvan treenata täysiä Penn Staten yliopistojoukkueessa. Suomalainen sai jo peliluvan kauden avaukseen.

– Hän ei ole vielä ihan 100 prosenttisessa kunnossa. Mutta hän näyttää jo nyt todella hyvältä, valmentaja Guy Gadowsky kehuu.

Paluu on monessa mielessä tärkeä Talvitielle. Hyökkääjä kertoo yliopistojoukkueen sivuilla, että halu kaukaloihin on ollut kova.

– Kuntoutuminen on opettanut minulle paljon itsestäni. Tämä on ollut henkisesti sekä fyysisesti raskasta, Talvitie myöntää.

Nuorten Leijonien taistelun ruumiillistuma pelasi itsensä kiekkofanien sydämiin nuorten MM-kisoissa. Talvitie kertoo suoraan tuon kuukauden olleen monella tapaa ikimuistoinen.

– Se oli elämäni paras kuukausi. Vaikka jouduinkin maksamaan siitä kovan hinnan, Talvitie muistelee.

20-vuotiaan kiekkolupauksen menoa kannattaa seurata myös Penn Staten yliopistojoukkueessa. Talvitie on New Jersey Devilsin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2016. Hän oli vuodenvaihteessa nuorten MM-kisojen yksi näkyvimmistä pelaajista.

– Harva pelaaja on toiminut kapteenina MM-kisojen kultaottelussa. Se on kokemus, jota harva pääsee koskaan kokemaan, valmentaja Gadowsky kehuu.