Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz on saanut lentävän lähdön ensimmäiselle kokonaiselle NHL-kaudelleen.

22-vuotias pikakiituri on ollut kaikki kolme otteluaan hävinneen Starsin kirkkaimpia valopilkkuja. Se kertoo jo paljon, että Hintz on kolmella maalillaan tehnyt puolet Starsin tämän kauden osumista.

The Athletic -lehden Starsia seuraava toimittaja Sean Shapiro teki tuoreessa kolumnissaan mielenkiintoisen huomion Hintzin bravuurikikasta, joka on tuottanut vihollisille erityisen paljon vaikeuksia.

– Saanko esitellä teille Roop-a-loopin. Piirtäkää viiva keskialueen vasemmalla kaistalle ja jatkakaa sitä viistoon vastustajan maalille päin, aloituspisteisiin asti. Tämä on reitti, jota Hintz on käyttänyt useasti tällä kaudella. Hänen nopeutensa tulee olemaan iso osa Starsin hyökkäysarsenaalia. Tämä kuvio tarjoaa suomalaishyökkääjälle loistavan paikan ampua kämmenellä liikkeen yhteydessä, Shapiro mainitsi, huomauttaen heti perään, että nimi Roop-a-loop ei oikein toimi, jos se lausutaan suomalaisittain oikein.

Hintz antoi maanantain NHL-kierroksella hyvän näytteen Roop-a-loopista, kun hän ampaisi vasempaa laitaa pitkin kaikkien ohi ja ampui tämän jälkeen kiekon komeasti ohi Detroit Red Wingsin maalivahdin Jonathan Bernierin.

– Yritän tehdä sitä jokaisessa pelissä. Joskus kaikkien ohi pääsee, mutta joskus taas ei. Tänään se meni hyvin, Hintz avasi bravuuriliikettään.