KOUVOLA. Ilveksen Eemeli Suomen kauden kahdeksas kihaus ei riittänyt perjantaina tupsukorville Kouvolassa KooKoota vastaan. Tamperelaiset taipuivat todella sitkeästi puolustavan kouvolalaislauman käsissä numeroin 1-2.

Avauserän vienyt Ilves keikkuu sarjassa toiseksi viimeisenä, joskin se on jumbo-SaiPan kanssa samoissa pisteissä – ja ovatpa tamperelaiset pelanneet ottelun enemmän.

Perjantaina Ilveksen kohtaloksi koitui jäähyily. Joukkue otti seitsemän kakkosta, joista kolme puhallettiin pakki Niko Peltolalle. Kaiken lisäksi kaksi seitsemästä jäähystä oli seurausta väärästä vaihdosta. Nämä numerot ovat auttamatta liian isoja.

– Bokseja tuli paljon, mutta en tiedä, oliko se niin rikkonainen peli. Kyllähän ne kuuluvat peliin, Ilves-kippari Suomi pyöritteli pelin jälkeen.

KooKoo oli ampunut kolmessa edellisessä kotipelissä noin kudin per minuutti -tahdilla. Laukaisumäärät olivat tuoreimmasta vanhimpaan 59, 74 ja 68. Kun perjantaina vedot kirjattiin Ilvekselle luvuin 34-45, saattoi joku nähdä tylyn tappion takana hyvääkin.

– Kyllähän jäi todella huono maku. Toisessa erässä meillä oli paikat ratkaista matsi. Se meni per*eelleen.

– No joo, kyllähän jäi todella huono maku. Toisessa erässä meillä oli paikat ratkaista matsi. Se meni per*eelleen, ei mikään hyvä fiilis, kapteeni pauhasi ja rauhoittui:

– Mutta oli siinä hyvääkin. Tällaiset pelit pitäisi kaivaa. Kyllä harmittaa.

Vaikka Ilveksen pistesaldo, eli yhdeksän, on Liigan huonoin, on joukkue ottanut vihdoin steppejä parempaan. Kausi alkoi jopa viiden suoran tappion putkella.

Eteenpäin meneminen ei Suomea lämmitä.

– Emme käyttäneet mahdollisuuksia. Kun niitä tulee, ne pitää käyttää. Muuten kaveri todennäköisesti jossain kohtaa rokottaa, ja tänään kävi juuri niin.

Ilveksen kapteeni johtaa Liigan ja joukkueensa maalipörssiä kahdeksalla osumallaan. Tupsukorvien toiseksi tehokkain on puolet vähemmän tolppien väliin osunut Joose Antonen. Näinköhän kipparin vastuu kasvaa liian isoksi?

– No ei. Kyllä tänäänkin olisi ollut paikkoja, ei sen väliä, kuka tekee. Olisi ollut nälkää tehdä. Pääsimme pelaamaan ylivoimaa, kyllä niistä pitäisi tehdä, Suomi luetteli.

KooKoo otti 3285-päisen yleisön edessä peräti kahdeksan kakkosta. Se mahtoi lisätä Ilves-leirissä ketutusta entisestään. Tamperelaiset eivät siis osuneet ylivoimalla kertaakaan.

Legendaarinen kysymys kuuluu, mitä Kouvolan keikasta voi ottaa mukaan? Vai voiko ottaa mitään?

– No mitä tästä nyt voi ottaa… Otetaan hyvät palauttelut ja mennään lauantaita kohti. Ylivoimaan pitää keksiä jotakin, silminnähden ärsyyntyneen oloinen Suomi suomi.

– Tämä on tulosurheilua ja voitot ratkaisevat. Niitä meidän pitää saada.

Ilves-leirissä on ollut kapteenin mukaan tekemisen meininki. Toisaalta…

– Tämä on tulosurheilua ja voitot ratkaisevat. Niitä meidän pitää saada.

Joukkue yrittää saada seuraavan lauantaina Jukurien isäntänä.