18-vuotias suomalaispuolustaja Ville Heinola pääsi irti parin pelin katsomokomennuksensa jälkeen Winnipeg Jetsin kärsittyä jo kolmannen peräkkäisen kotitappionsa NHL:ssä.

Vierasjoukkue New York Islanders kävi ryöstöretkellä hakien pisteet 1-3-voitollaan. Dmitri Kulikovin pakkiparina luutinut Heinola sai jälleen reilut 20 minuuttia jääaikaa, minkä lisäksi nuori suomalaislupaus merkkautti syöttöpisteen Nikolaj Ehlersin ylivoimalla iskemään Jetsin ainokaiseen.

Heinolan pistesaldo kuuden pelatun pelin jälkeen näyttää nyt lukemaa 1+3. Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kehuikin suomalaistimanttiaan estoitta pelin tauottua.

– Jotkut asiat paranevat kasvun myötä. Ne asiat, jotka hän tekee erittäin hyvin – mikä on yllättävää 18-vuotiaalle – ovat lahja. Tästä kaverista tulee todella mielenkiintoinen seurattava ajan myötä, Maurice kommentoi The Athleticille.

– Hän liikkuu todella tehokkaasti jäällä, todella ryhdikkäästi. Hänen pelistään ei puutu mitään, mitä muilla puolustajilla olisi. Hän on vain nuori. Hän oli aivan yhtä hyvä, ellei parempi kuin suurin osa heistä, Maurice jatkoi kehujaan.

Heinola voi pelata Jetsissä vielä kolme peliä, minkä jälkeen seuran on päätettävä kesän ykkösvarauksensa kohtalosta sopimuksen ensimmäisen vuoden osalta. Kymmenes peli NHL:ssä tarkottaisi samalla Heinolan tulokassopimuksen ensimmäisen vuoden ”palamista” tähän kauteen.