Nuorella kokoonpanolla NHL-kauteen lähtenyt Columbus Blue Jackets on yllättänyt kiekkojännärit positiivisesti alkukauden otteillaan.

Tappioputken sijaan joukkue on voittanut neljä ensimmäisestä yhdeksästä ottelustaan. Ilman pisteitä Blue Jackets on poistunut kaukalosta vain kolmesti.

Värikkäistä medialausunnoistaan tunnettu päävalmentaja John Tortorella ei malttanutkaan olla piikittelemättä suulasta torontolaismediaa joukkueen napattua 3-4-jatkoaikavoiton yhtenä suurimmista mestarisuosikeista kauteen lähteneestä Toronto Maple Leafsistä.

– Meidän piti olla surkimuksia tällä kaudella, valmentaja sivalsi asiantuntijoita lehdistötilaisuudessa.

– Aiomme huolehtia vain omista asioistamme ja edetä päivä kerrallaan.

Korpisalo napannut ykkösvahdin paikan

Tortorella kehui medialle myös loistavia torjuntoja varsinkin Toronto-ottelun avauserässä tehnyttä maalivahti Joonas Korpisaloa, joka on ottanut ykkösvahdin paikan Sergei Bobrovskin vaihdettu maisemaa kesällä.

– He (Toronto) olisivat voineen tehdä 3-4 maalia avauserässä. Hän oli uskomaton. Se oli avain voittoon – hän antoi meille mahdollisuuden, Tortorella kehuu 28 laukausta ottelussa pysäyttänyttä porilaistorjujaa.

– Hän on ottanut (ykkösmaalivahdin) paikan vastaan oikein hyvin. Hän on odottanut vuoroaan penkillä usean kauden ajan ja on nyt suoriutunut hienosti, valmentaja kehaisee.

Seitsemän ottelua ensimmäisestä yhdeksästä pelannut Korpisalo on pysäyttänyt alkukaudella kiekot 90,5 prosentin varmuudella. Suomalainen on ollut torjuntavuorossa jokaisessa Blue Jacketsin voitto-ottelussa napaten niskalenkin seuraan Sveitsistä kovin odotuksin tulleesta Elvis Merzlikinsistä.

LUE MYÖS: ”Mörkö-Marko” ykkösketjuun! Jokerit sekoittaa ketjujaan – leijonasankarille tarjolla isoa roolia