Patrik Laineen ja Ville Heinolan tähdittämä Winnipeg Jets koki keskiviikon vastaisena yönä sanalla sanoen yllätystappion, kun vieraskiertueensa väkevästi aloittanut Los Angeles Kings hiljensi koko Jetsin kotihallin tylyllä 3-2-voitolla.

Tappio jatkoi Jetsin alakuloa. Winnipeg ei ole voittanut viidestä viime pelistä ensimmäistäkään varsinaisella peliajalla, ja näistä otteluista joukkue on kerännyt onnettomat kaksi pinnaa yhdellä ylityövoitolla.

NHL:n pistepörssin kärjessä aivan alkukaudesta säkenöinyt Laine puolestaan on jäänyt pisteittä jo kolmessa kamppailussa perätysten. Toki suomalaistykin pistesaldo on edelleen ottelumäärään (11) nähden hulppea 3+9=12.

Luotsi Paul Maurice ei ole tyytyväinen Laineen ketjun panokseen.

– Luulen, että tämä Patrik – Mark (Scheifele) – Blake (Wheeler) -ketju ei ole ollut tarpeeksi tuottelias. Kolmessa tai neljässä edellisessä pelissä he eivät ole tehneet sitä, mitä heiltä normaalisti voisi odottaa, päävalmentaja manasi Winnipeg Sunille.

Kuten Laineen tehot osoittavat, on suomalaisen kausi ollut tosiasiassa upeaa liitoa. Suomalainen ei itse ole tyytyväinen.

– 15 päivään yhdeksän peliä, käymättä harjoitusleirillä tai muissa kautta alustavissa tapahtumissa. Alku on ollut minulle melko vaikea. Mutta kyllä minusta tuntuu aika hyvältä, tykki pyöritteli.

Se fakta pitää muistaa, että Laine on edelleen NHL:n pistepörssissä jaetulla 13:nnella sijalla.

LUE MYÖS: Jesse Puljujärvi Leijoniin? Fanit listaavat: nämä nimet vahvistavat maajoukkuetta

LUE MYÖS: Ville Heinola taas tehoille: Kurittaa jopa Kaapo Kakkoa, ylsi harvinaiseen temppuun – tie viemässä silti pois NHL:stä?