Montreal Canadiensin Joel Armia jatkoi varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa upeaa alkukauttaan, kun Canadiens kaatoi kotonaan Toronto Maple Leafsin maalein 5-2.

Armia summasi ottelussa tehot 1+1 iskien joukkueensa 3-2-voittomaalin, kun kolmatta erää oli pelattu vain seitsemän sekuntia.

Armia nappasi keskialoituksen jälkeen kiekon Maple Leafs-puolustukselta ja taituroi komean osuman ohi torontolaisten maalia vartioineen Michael Hutchinsonin.

Laituri suhtautuu alkukauden menestykseensä suomalaiseen tyyliin nöyrästi.

– Mielestäni yritän vain joka ilta tehdä kovasti töitä ja tällä hetkellä kiekot menevät sisään, joten en voi valittaa, Armia totesi joukkueensa nettisivulla.

Canadiensin toinen porilaislähtöinen pelaaja, toista kauttaan NHL:ssä kiekkoileva Jesperi Kotkaniemi, hoiti maanmiehensä kehumisen.

– Muistatteko, kun sanoin teille kauden alussa, että hän on aika hyvä pelaaja? Luulenpa, että näette juuri nyt sen, Kotkaniemi veisteli toimittajille ja jatkoi:

– On upea nähdä tämä livenä. Näin tämän jo aikanaan Suomen Liigassa ja nyt hän näyttää täysin samalta kuin silloin. Hän on todella taitava ja kulkenut pitkän tien päästäkseen tälle tasolle.

Armia on summannut yhdeksään peliin komeat 8 (6+2) tehopinnaa ja laittaa nykyisellä tahdillaan yhden kauden piste-ennätyksensä tällä sesongilla täysin uuteen uskoon. Rekordi on kaudelta 2017-18, jolloin laituri takoi 79 ottelussa 29 (12+17) tehopistettä.

Armian pikamaali on nähtävissä alla olevalta videolta tai täältä.

Canadiens Montréal

@CanadiensMTL
Un Armia bien armé.

Armia of one.

#GoHabsGo