Torstaina alkavan Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus tarjoilee kauden ensimmäiset maajoukkuepelit. Helsingin turnausta kannattaa seurata silmä kovana joko paikan päällä tai TV2:n kautta, kun talven ensimmäinen EHT vetää puoleensa kasan mielenkiintoisia nimiä.

Alle listattuja leijonanimiä kannattaa seurata erityisen tarkkaan.

Marko Anttila, Jokerit, KHL

Eihän ”Mörköä” voi olla seuraamatta! Kultaleijonien viime kevään kippari pelasi MM-kisoissa poikkeuksellisella tavalla latoen pudotuspeleissä jopa neljä maalia. Miten käy nyt, maaleja liukuhihnalta vai perinteisempää Anttilan haalarityötä alaketjuissa?

Juuso Hietanen, Dynamo Moskova, KHL

Kaksinkertainen MM-hopeamitalisti on ollut KHL:ssä huikeassa vedossa. Pelaaja johtaa sarjan pakkien pistepörssiä saldolla 8+10=18. Miettikääpä sitä, että viime kaudella Hietanen iski Dynamon paidassa runkosarjassa yhteensä tehot 6+13=19. Kohta tuo menee jo rikki.

Kristian Kuusela, Tappara

Kuin viini vanhetessaan. Liigan pistepörssin kärkipäässä keikkuva hyökkääjä todisti sen jo kevään kultaisissa MM-kisoissa. Ei ole mitään syytä sille, miksei Kuusela nakuttaisi tehoja ja osoittaisi juonikkuutta viikonloppunakin.

Mitä tehot Kristian Kuusela iskee isänpäiväviikonlopun Karjala-turnauksessa? KUVA: Getty Images.

Juho Lammikko, Kärpät

Aiemmin kolmos-nelosketjun työmyyränä tutuksi tulleelle Lammikolle tapahtui jotain toukokuun MM-kisoissa. Pelaaja teki viime kaudella NHL:ssä ja AHL:ssä yhteensä 24 pinnaa, mutta nyt niitä on kasassa Kärpissä jo 22 kappaletta (7+15=22).

Jesse Puljujärvi, Kärpät

Puljujärven tilanteen tietävät kaikki. Liigassa iloisesti ja raikkaasti esiintynyt pelaaja hakee uralleen uutta nostetta tähyten kohti taalajäitä. Helsinkiin paikalle on tulossa tietojen mukaan Calgary Flamesin ja Edmonton Oilersin NHL-pamppuja.

Toni Rajala, Biel, NLA

Rajala on kiskonut Sveitsin pääsarjassa miehekkäät 11 uunia ja tuolla irtoaa sarjan maalipörssin kakkossija. Luulisi, että osumatarkkuus olisi kunnossa myös Leijonien pelipaidassa.

Eemeli Suomi, Ilves

Ilves-kippari otti tupsukorvat reppuselkäänsä aiemmin syksyllä, ja onpa kapteeni onnistunut myös henkilökohtaisesti. Suomi on Liigan maalipörssin kakkosena 13 osumallaan. Ilves on tehnyt tällä kaudella peräti kolmanneksi eniten maaleja (62) kaikista.