NHL:ssä hienot pisteet mättäneen Aleksander Barkovin upea maaliputki meni poikki taannoin – näin pelaaja kommentoi

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin kippari Aleksander Barkovin osalta NHL:n alkukausi on ollut kaksijakoinen.

Kapteenilta vaadittuja pelillisiä asioita hän on toki tehnyt taas illasta toiseen moitteetta, mutta esimerkiksi maalihanat olivat aiemmin syksyllä pahasti tukossa.

Nyt tälläkin saralla Barkov vakuuttaa, kun hän on vihdoin alkanut osumaan maalipuiden väliin. Pelaaja on latonut tämän kauden 18 ottelussa upeat tehot 5+19=24. Kauden kaikki maalit ovat tulleet kuudessa edellisessä pelissä. Pisteputkikin käsittää nyt jo kuusi ottelua.

– Hyvä alkukausi tässä on ollut, olemme pelanneet ihan hyvin ja olemme voittaneet muutamiaa pelejä. Pitää vain pystyä löytämään paikkoja, mistä saadaan pisteitä, Barkov näki NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

Viiden ottelun maaliputkessa ollut pelaaja on tullut tutuksi nöyränä kahden suunnan sentterinä, joka ei maalejaan yleensä tuulettele. Keskushyökkääjä kuitenkin myönsi sivustolle, että osuminen vastustajien veskareiden selän taakse maistuu.

– Totta kai olen iloinen, kun olen saanut tehtyä maaleja, suomalainen kuvaili osumien merkitystä.

Yksi tahdonnäyte nähtiin viikonloppuna NY Islanders -pelissä.

– Pitkällä mailalla ja kauhealla tahdolla meni sisään, Barkov selitti kauden neljättä maaliaan.

Toissa yönä suomalainen saalisti kipparoimansa joukkueen edellisessä kamppailussa kaksi syöttöpinnaa. Kyseessä oli 5-4-voittoon päättynyt Boston Bruins -peli. Florida on Atlantin divisioonassa kolmantena.