Nashville Predatorsin maalilla torjuvan Pekka Rinteen lokakuussa ampumat sanat kolahtivat pelaajan omaan nilkkaan viikonloppuna ikävällä tavalla. Suomalainen torjui tuolloin Chicago Blackhawksin nurin selvin luvuin 3-0, mutta Suomen aikaa sunnuntaiyönä voimasuhteet kääntyivätkin sitten totaalisesti. Rinteellä ei ollut tietoakaan nollapelistä.

Suomalaisvahti otettiin vaihtoon pelin puolessa välissä 0-4-tilanteessa, ja tästäkös Blackhawks-penkki innostui. Rinne nimittäin kertoi tuon aiemman 3-0-pelin jälkeen, että torjuttu nollapeli oli hänen uransa yksi helpoimmista. Silloin Rinne joutui ottamaan vain 20 kutia, ja kehut olivat ilmeisesti suunnattu Predsin puolustuspelaamiselle.

Chicago-leirissä kommentteja ei ymmärretty, vaan pelaaja suututti Blackhawks-pelaajat sanoillaan. Nyt Chicagon penkiltä annettiin Rinteen suuntaan täyslaidallinen, kun hänet otettiin vaihtoon.

Charlie Roumeliotis

@CRoumeliotis
Oh man, #Blackhawks bench is giving it to Pekka Rinne as he gets pulled.

What he said was bulletin board material, no question.

Charlie Roumeliotis

@CRoumeliotis
Pekka Rinne has allowed four goals on 14 shots and he’s being pulled for Juuse Saros. #Blackhawks

Viikonlopun kohtaamisessa Chicago ampui Rinnettä ja kakkosvahti Juuse Sarosta kohti yhteensä 24 kertaa. Näistä Rinnettä kohti tuli 14 kutia.

Kuluva kausi on ollut 37-vuotiaalle kempeleläiskonkarille vaikea. Pikkumustat ovat tarttuneet 13 pelissä vain 89,9 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo sentään on siedettävä 2,82.

Helppoa ei ole ollut Predsissä lähivuosina ykkösveskarin paikkaa yrittävällä Saroksellakaan. Forssan 24-vuotiaalla tähdelläkään. Saros on pysäytellyt kiekkoja kahdeksassa pelissä 88,2 pinnan tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on karu 3,67.