Liiga-joukkueiden CHL-kausi päättyi synkällä tavalla tiistaina, kun Tappara pullahti viimeisenä suomalaisjoukkueena ulos kansainvälisiltä kentiltä.

Tapparan tie tyssäsi neljännesvälieriin, kun sveitsiläinen huippuseura Zug iski kotonaan taululle lukemat 3-1. Samalla ottelupari kääntyi tamperelaisten vastustajalle maalein 6-4.

Joukkueiden avauspeli Tampereella päättyi tasalukemiin 3-3. Tiistaina pelin käsikirjoitus oli kuitenkin selvä: kotijoukkue Zug karkasi kahden avauserän aikana 3-0-johtoon. Tappara ei tästä enää noussut otteluun mukaan. Vieraiden ainoan maalin iski kolmannessa erässä Charles Bertrand.

– Viisi vastaan viisi -peli oli erittäin tasaista, maalipaikat olivat vaan pikkuisen meille. Erikoistilanteet ratkaisivat, kaveri teki kaksi ylivoimamaalia ja me emme tehneet ylivoimamaalia, se oli oikeastaan se ero, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi pohti.

Tapparan putoaminen tarkoittaa sitä, ettei CHL:n puolivälierissä nähdä tällä kaudella yhtään suomalaisjoukkuetta. Aiemmin turnauksesta olivat tippuneet Kärpät, HPK ja Pelicans.

Synkkä kausi näkyy myös Liiga-seurojen ensi kauden CHL-paikoissa. Heikon menestyksen myötä ensi kaudella sarjassa nähdään nyt vain kolme Liiga-joukkuetta.

Vielä vuosi sitten Suomen maakiintiö sisälsi viisi seuraa – surkea menestys on vähentänyt vuosi vuodelta Liigasta tuttujen ryhmien määrää kansainvälisessä turnauksessa.