JYPin hyökkääjä Julius Nättinen on noussut vaivihkaa Liigan supertähdeksi.

22-vuotias jyväskyläläinen on mättänyt 22 otteluun jäätävät 18 maalia ja 31 tehopistettä. Näillä pisteillä irtoaa Liigan maali -ja pistepörssin ylivoimainen kärkipaikka.

Nättinen on alkujaan Anaheim Ducksin vuoden 2015 toisen kierroksen (59.) varaus. 188-senttinen keskushyökkääjä kävi kaudella 2017-18 kokeilemassa vauhtiaan Ducksin organisaatiossa, mutta silloin NHL-unelma tyssäsi AHL:ään.

The Athletic -lehden toimittaja JD Burke uskookin, että tämän kauden loistavien esitysten ansiosta Nättinen on jo noteerattu NHL:ssä.

– Tuota kysymystä en odottanut kuulevani täällä Canucksin kysymysosiossa, mutta pidän siitä! NHL-seuroilla voi olla kaikki maailman kiinnostus Nättistä kohtaan, ja varmasti onkin, sillä hänen esityksensä Liigassa ovat olleet juuri niin hyviä, Burke vastasi fanin kysymykseen Nättisen tilanteesta.

Jos NHL-seurat haluavat hankkia Nättisen, neuvottelujen täytyy tapahtua Ducksin kautta.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että hänen NHL-oikeutensa kuuluvat Anaheim Ducksille. Odotan, että Ducks tuo hänet ensi kaudella takaisin Pohjois-Amerikkaan AHL:n kautta kehittymään NHL-pelaajaksi, Burke avasi.