Vaille NHL-sopimusta jäänyt puolustaja Julius Honka kiekkoilee kauden loppuun JYP:n Liiga-joukkueen riveissä, seura tiedotti tiistaina.

Suomen maajoukkuetta niin aikuisten kuin alle 18- ja 20-vuotiaidenkin MM-kisoissa urallaan edustaneen 24-vuotiaan NHL:n 1. kierroksen varauksen pelaajaoikeudet rapakon takana kuuluvat Dallas Starsille. Seura ei puolustajan toiveista huolimatta onnistunut kauppaamaan rajoitetun vapaan agentin papereilla liikkuvaa kärkivaraustaan joulukuun alun takarajaan mennessä. Näin Hongan NHL-kortti on tältä kaudelta katsottu.

JYP:ssä oman kasvatin jääminen kaupunkiin otettiin luonnollisesti ilolla vastaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme pidettyä Juliuksen JYPissä. Julius tuo loppukaudeksi joukkueeseen rutkasti kiekollista osaamista ja vahvistaa selkeästi meidän puolustustamme. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Juliuksen otteisiin ja siihen, että hän on nousujohtoisesti kehittänyt peliään pitkän pelaamattomuuden jäljiltä. Juliuksen päätös pysyä Jyväskylässä ja JYPissä on osoitus laadukkaasta valmennuksesta ja siitä, että hän myös uskoo JYPin olevan paras paikka hänelle kehittyä pelaajana, JYP:n urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi seuran kotisivuilla.

Ottelukohtaisella sopimuksella alunperin JYP:n riveihin lokakuussa liittynyt puolustaja on kerännyt pelaamassaan 15 Liiga-ottelussa tehot 3+3=6.

LUE MYÖS: Miksei Jori Lehterä ole Leijonissa? GM Jere Lehtinen avaa huippunimen tilannetta: ”Kysyttiin ylempää”