HELSINKI. Leijonissa nähdään Venäjän EHT-turnauksessa kiinnostava debytantti, kun 22-vuotias Julius Nättinen pelaa ensimmäiset ottelunsa A-maajoukkueessa.

Nuoren JYP-taiturin valintaa ei tarvitse syksyn jälkeen enää kauheasti perustella: Nättinen on ollut koko Liigan suurimpia komeettoja nakuattaen heti 25 peliin hurjat tehot 21+14=35.

Tuorein palkinto kuultiin alkuviikosta, kun Nättinen valittiin ansaitusti marraskuun parhaaksi pelaajaksi Liigassa.

– Hän on pelannut hyvin läpi alkukauden, joten valinta oli ehdottoman looginen. Halutaan antaa näytönpaikka. On ollut kiva seurata Nättisen menoa: viime kausi oli vielä vaikea, kun hän palasi Liigaan. Se on ihan luonnollista, että sitä alkuun hakee otteitaan. Nyt vire on löytynyt, Leijonien GM Jere Lehtinen tunnelmoi Leijonat.comille.

Nättisen tausta on kiinnostava. Hyökkääjä haki paikkaansa Anaheim Ducksin organisaatiosta kaudella 2017-18. Tuo vuosi toi kuitenkin pelejä alle vain farmissa.

Sen jälkeen Nättinen päätti palata Suomeen ja JYPiin. Viime kausi oli tehojen osalta vielä hakemista. Nyt ratkaisu on alkanut tuottaa tulosta.

– Hyvä esimerkki pelaajasta, joka uskalsi tulla tänne (Suomeen). Nyt se potentiaali on oikeasti tullut esille. Se on ollut siellä taustalla junnuvuosista alkaen. Hieno nähdä, että se nyt konkretisoituu. Nyt pääsee näyttämään osaamistaan kansainvälisissä peleissä. Uskon, että pärjää, Lehtinen pohtii.

”Korvien välissä iso muutos”

Lehtisen ohella samoilla linjoilla on Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, joka myöntää, että Nättisen vireen takaa löytyy monta tekijää.

JYPin mainio joukkuepelaaminen sekä onnistuneet ketjuvalinnat auttavat. Suurin muutos on tapahtunut hyökkääjässä itsessään.

– Hän on alkanut hiljalleen pelata niin kuin olisi voinut pelata jo aiemminkin. Eiköhän korvien välissä ole tapahtunut iso muutos itseluottamuksen, rohkeuden ja uskaltamisen suhteen, Jalonen avaa.

LUE MYÖS: NHL-herkkua ilmaiseksi! Patrik Laineen ja Winnipegin ottelu maksutta tv:stä

LUE MYÖS: Leijonien joukkue, otteluohjelma ja kaikki tuoreet uutiset löytyvät erikoissivuiltamme!

LUE MYÖS: Miksei Jori Lehterä ole Leijonissa? GM Jere Lehtinen avaa huippunimen tilannetta: ”Kysyttiin ylempää”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo