Kesän 2018 varaustilaisuudessa käytiin taistelua loppumetreilel asti siitä, kuka tulee olemaan ykkösvaraus. Lopulta New Jersey Devils päätyi valitsemaan Jack Hughesin, ja Kaapo Kakko päätyi kakkosena New York Rangersiin. Ensi kesän varaustilaisuuden ykkösnimestä ei tarvitse käydä samanlaista vääntöä.

Kanadan Alexis Lafreniere on suvereeni ykkönen ainakin tässä vaiheessa vuotta. Hän on pelannut 29 ottelua juniorisarja QMJHL:ssä ja paukuttanut niissä tehot 18+42=60. Viime kaudella tehopisteitä syntyi 105 kappaletta.

Lafrenierin odotetaan edustavan Kanadaa vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa. Arvostettu NHL-toimittaja Craig Button esittelikin superlupausta TSN:n lähetyksessä, ja päätyi samalla ylistämään erästä suomalaistähteä.

– Mitä Alexis Lafrenieristä täytyy tietää? Käytän NHL-verrokkia: Mikko Rantanen! Samanlainen kyky luoda peliä. Hänellä on myös erinomainen laukaus, mutta hän on pelintekijä. Vastustajat eivät tiedä, mitä hän aikoo tehdä, Button kommentoi Lafrenieriä ja Rantasta.

– Hänellä on erinomaiset kädet viimeistelyyn. Hänellä on koko ja tahtoa ajaa maalille ja laitojen lähelle ja pitää vastustajat loitolle. Kun Alexis Lafreniere pelaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, hän saattaa hyvinkin olla koko turnauksen paras pelaaja.

Lue myös: Mikko Rantasen pisteputki venyy ja paukkuu – Joonas Donskoikin lähestyy piste-ennätystään