Columbus Blue Jacketsin ykkösvahdin paikan Sergei Bobrovskilta täksi kaudeksi perinyt Joonas Korpisalo ei ole pystynyt nostamaan useita tähtipelaajiaan menettänyttä seuraa mukaan pudotuspelitaisteluun alkukauden aikana.

Porilaislähtöinen maalivahti on pelannut tähän saakka 23 peliä torjuntaprosentilla 90,3 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,81. Arvostettu The Athletic -sivusto nostaakin arviossaan 25-vuotiaan Korpisalon yhdeksi NHL-kauden pahimmista flopeista.

– Korpisaloa kohti ammutut laukaukset tulevat Clear Sightin mukaan lähestulkoon koko sarjan vaarattomimmilta paikoilta. Silti hänen torjuntaprosenttinsa on yksi NHL:n heikoimmista. Tämä on iso ongelma, amerikkalaissivusto tylyttää.

– Columbus on ollut yksi NHL:n parhaita joukkueita, mitä tulee maalia kohti päästettyjen laukausten vetosektoreihin. Heiltä puuttuu vain maalivahti, joka torjuisi nuo kiekot. Sama pätee Los Angeles Kingsin Jonathan Quickiin, joka on parin viime kauden aikana päästänyt huomattavasti enemmän laukauksia, mitä joukkueen antamien vetopaikkojen vaarallisuus edellyttäisi. Columbus on samassa tilanteessa. Joukkue Korpisalon edessä pelaa yllättävän hyvää kiekkoa, he vain tarvitsevat kipeästi NHL-tason ykkösmaalivahdin, sivusto naulaa lopuksi.

Ohiolaisseuran pudotuspelimahdollisuudet näyttävät tällä hetkellä heikoilta. Nimettömällä materiaalilla operoiva joukkue on jäänyt idän viimeisestä villi kortti -paikasta jo 10 pisteen päähän ja se lojuu konferenssinsa 13. sijalla.