Jussi Olkinuoran loukkaantuminen pitää vahdin sivussa tositoimista koko loppukauden, väläyttelee venäläismedia Allhockey.ru.

Uutinen on karu, mikäli se pitää paikkansa. Admiralin oma versio suomalaisen tilasta on paljon suopeampi: KHL-seura korjaili torstaina suomalaisen olevan sivussa tositoimista vain kuusi viikkoa (lue lisää).

Varmaa on se, että Olkinuora kaivataan mahdollisimman pian kaukaloon.Suomalaisvahti on ollut läpi kauden KHL-seura Admiral Vladivostokin tärkeimpiä pelaajia. Maalivahti on torjunut heti ensimmäisellä kaudellaan Venäjällä vakuuttavasti.

Suomalainen loukkaantui Leijonien harjoituksissa ennen Venäjän EHT-turnausta. Olkinuora oli joukkueen matkassa läpi turnauksen, muttei pelannut lopulta yhtään peliä.

Olkinuora oli Leijonien matkassa jo Karjala-turnauksessa. Viime kevään kultavahti on ehtinyt torjua syksyn mittaan Admiralin maalilla yhteensä 24 peliä torjuntaprosentilla 93,5. Lukemat ovat myös muuten todella kovia, omiin on mennyt vain keskimäärin 2,2 maalia per ottelu.

Olkinuoran vire on näkynyt myös Vladivostokin ylpeyden otteissa. Viime vuosina sarjan hänniltä tuttu joukkue taistele pirteän alkukauden jälkeen yhä tosissaan paikoista KHL-pudotuspeleihin. Ryhmä on nyt itäisessä konferenssissa sijalla yhdeksän – pisteen edellä olevalla Magnitogorskilla on kuitenkin peräti kolme peliä enemmän pelattuna.

LUE MYÖS: Pelkkä uutisankka? Leijonavahdista levisi Venäjällä jo karmeita uutisia – KHL-seura korjailee

LUE MYÖS: Haastattelu: Leijonien MM-kultasankarin nimi ihmetyttää – taustalla yllättävä tarina: ”Tarhassa oli samanniminen kiusaaja”